ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλεχτά έργα στα δάση!

Μια διαφορετική καλλιτεχνική πρόταση αγαλμάτων.

Το πλέξιμο των καλαθιών είναι μια πανάρχαια παράδοση σε όλο τον κόσμο και θεωρείται μια από τις πιο ευρέως διαδεδομένες βιοτεχνίες στην ανθρώπινη ιστορία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μερικά από τα παλαιότερα πλεχτά καλάθια που βρέθηκαν, έγιναν πριν από 10.000 χρόνια. Εξακολουθούν, όμως, να υπάρχουν καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το πλέξιμο κλαδιών για τα έργα τους.

Σε αυτόν τον δρόμο κινείται η Βρετανίδα καλλιτέχνης Άννα, γνωστή ως Anna & The Willow, η οποία τοποθετεί τα πλεχτά αγάλματα της στα δάση του Βόρειου Γιορκσάιρ.

Όπως λέει, πάντα είχε πάθος για αυτήν την τέχνη αλλά και για τη φύση, στοιχεία που την ώθησαν να δημιουργεί τα γλυπτά της μετά από σχετικά μαθήματα γλυπτικής.

«Η εργασία με ένα φυσικό υλικό μου άνοιξε έναν καινούργιο κόσμο και ως εκ τούτου, πήγα για να μάθω τις διάφορες τεχνικές καλαθοπλεκτικής. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τις παραδοσιακές δεξιότητες και να προσθέτω την προσωπική μου ματιά στη διαδικασία», γράφει η καλλιτέχνης στην ιστοσελίδα της.

Η Άννα δουλεύει με έξι ποικιλίες αγγλικής ιτιάς που καλλιεργούνται στην περιοχή του Γιορκσάιρ, ενώ για να δημιουργήσει τα αγάλματα της, χρησιμοποιεί ειδικά πλαίσια από χάλυβα, τα οποία τυλίγει με κλαδιά ιτιάς.

Πηγή: DeMilked / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.