ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Το πιο ακριβό ζωντανό ψάρι του κόσμου!

Η τιμή του είναι ασύλληπτη!

Το «S Legend», ένας κόκκινος και λευκός κυπρίνος Κόι (Koi Carp), είναι το πιο ακριβό ζωντανό ψάρι στον κόσμο, αφού πουλήθηκε αντί 203 εκατομμυρίων γιεν (περίπου 1,8 εκατομμύρια δολάρια), 1,3 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο από το προηγούμενο ρεκόρ.

Ο μήκους 101 εκατοστών Koi Carp από την εξαιρετική ποικιλία Κοχάκου (Kohaku) αγοράστηκε από μια συλλέκτρια μετά από έναν σκληρό πόλεμο προσφοράς στο ιχθυοτροφείο Saki στη Χιροσίμα.

«Αυτή είναι η τιμή ρεκόρ που καταβάλλεται για ένα μόνο Koi Carp», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας του βρετανικού Koi, Τιμ Γουάντιγκτον (Tim Waddington).

«Οι άνθρωποι στον κόσμο του κυπρίνου Koi είναι ενθουσιασμένοι από την πώληση, καθώς είναι μια απίστευτη τιμή για ένα μόνο ψάρι. Η προηγούμενη καλύτερη τιμή ήταν περίπου 400.000 λίρες (περίπου 500.000 δολάρια). Είναι πραγματικά ένας τρελός κόσμος», κατέληξε.

Δεν έγιναν γνωστά πολλά στοιχεία για τον αγοραστή, εκτός από το ότι είναι γυναίκα, ονομάζεται Yingying και προέρχεται από την Ταϊβάν. Η κ. Yingying θα είναι πλέον σε θέση να αναπαράγει το ψάρι, το οποίο μπορεί να γεννήσει μέχρι και 500.000 αυγά, εκ των οποίων μόνο 5.000 θα έχουν την κατάλληλη ποιότητα για να πουληθούν.

Ο κυπρίνος Koi υπάρχει σε πάνω από δώδεκα ποικιλίες, εκ των οποίων η Kohaku είναι μακράν η πιο δημοφιλής και πιο πολύτιμη. Λέγεται ότι οι ιχθυοτρόφοι koi μπορούν να πειραματιστούν με την εκτροφή άλλων ποικιλιών, αλλά τελικά όλοι γυρίζουν πίσω στην Kohaku.

Αυτή η ποικιλία χαρακτηρίζεται από το λευκό δέρμα με μεγάλα κόκκινα σημάδια στην κορυφή. Για να θεωρηθεί τέλεια, το λευκό ενός Kohaku Koi πρέπει να είναι απαλλαγμένο από οποιοδήποτε αποχρωματισμό ή κιτρίνισμα.

Η Ιαπωνία παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός κυπρίνου Koi στον κόσμο, με το 90% της παραγωγής να προορίζεται για εξαγωγή. Το 2016, οι εξαγωγές κυπρίνων Koi απέφεραν έσοδα που ξεπέρασαν τα 35 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ιαπωνία κατέχει επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ για τα πιο ακριβά νεκρά ψάρια που έχουν πουληθεί ποτέ, με έναν τόνο μπλε τόνο 222 κιλών που δημοπρατήθηκε για 155 εκατομμύρια γιεν (1,4 εκατομμύρια δολάρια).

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.