ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Μουσείο σαν σπηλιές μέσα σε αμμόλοφο!

Νέα «πειραματική» κατασκευή στη Κίνα!

Ένα δίκτυο υπογείων αιθουσών από σκυρόδεμα αποτελούν το Μουσείο Τέχνης «UCCA Dune», το οποίο κατασκευάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία OPEN στο Τσινχουανγκντάο (Qinhuangdao).

Το κτίριο, το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, είναι χτισμένο μέσα σε έναν αμμόλοφο δίπλα στην παραλία της πόλης της βορειοανατολικής Κίνας.

Ο πειραματικός σχεδιασμός της είναι εμβληματικός της τρέχουσας διάθεσης στη χώρα, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της OPEN Architect Λι Χου (Li Hu).

«Αισθάνομαι ότι ολόκληρη η χώρα είναι ένα πείραμα», δήλωσε. «Πολλά πράγματα αλλάζουν και η ζωή έχει αλλάξει πολύ γρήγορα, ενώ ακόμα ζούμε στις πόλεις που κληρονομήσαμε».

«Η αρχιτεκτονική είναι αυτή που τα αλλάζει όλα», συνέχισε. «Τώρα, ένα από τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν στην Κίνα είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να οικοδομήσουμε με μια νέα αρχιτεκτονική – να ξεκινήσουμε από το μηδέν».

Κάτω από την άμμο έχουν φτιαχτεί δέκα γκαλερί και ένα καφέ. Οι διαμορφωμένοι χώροι συνδέονται μεταξύ τους και μοιάζουν με εκείνους των σπηλαίων, την πρώιμη μορφή ανθρώπινου καταφυγίου.

Τα ανοίγματα σε όλο το κτίριο βλέπουν σε διαφορετικές πλευρές της θάλασσας και του ουρανού, επιτρέποντας να μπαίνει το φυσικό φως στους χώρους του μουσείου.

Το λεπτό οικοσύστημα του αμμόλοφου πήρε χιλιάδες χρόνια για να σχηματιστεί και χάρη στη δημιουργία του μουσείου, το τοπίο θα διατηρηθεί.

Το κτίριο διαθέτει οροφή σκεπασμένη με άμμο, η οποία βοηθά ώστε να είναι δροσερό το εσωτερικό τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχει επίσης ένα σύστημα θερμότητας με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Πηγή: De Zeen / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.