ΝΕΑ

Φανάρια με τον ‘Ελβις!

Τοποθετήθηκαν στη γερμανική πόλη, όπου είχε υπηρετήσει!

Ο «βασιλιάς» του ροκ εντ ρολ καθοδηγεί του πολίτες στα φανάρια του δρόμου στην μικρή πόλη Φρίνμπεργκ (Friedberg), όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία.

Τρία φανάρια με την εικόνα του Έλβις έχουν τοποθετηθεί γύρω από την πλατεία Elvis Presley, με στόχο να τιμήσουν τον τραγουδιστή και να προσελκύσουν τουρίστες.

Ενώ οι άνθρωποι περιμένουν να διασχίσουν το δρόμο, ο τραγουδιστής εμφανίζεται στο κόκκινο φως με ένα μικρόφωνο σε στάση αναμονής. Όταν ανάψει το πράσινο ο Έλβις βρίσκεται στη διάσημη χορευτική του κίνηση, κουνώντας τους γοφούς του.

Η πολιτικός της περιοχής Μάριον Γκέτζ (Marion Götz) του SPD δήλωσε στην εφημερίδα Wetterauer Zeitung ότι η πόλη πλήρωσε περίπου 900 ευρώ για τα φανάρια και χρειάστηκε τρεις μήνες, για να δοθεί από την Τροχαία το πράσινο φως.

Photo Credit  Michael Probst

Ο Πρίσλεϊ είχε μια ισχυρή σχέση με τη Friedberg, μια πόλη περίπου 28.000 κατοίκων, που βρίσκεται 26 χιλιόμετρα βόρεια της Φρανκφούρτης, στην πολιτεία της Έσσης.

Εκεί ήταν το στρατόπεδο όπου τοποθετήθηκε από τον Οκτώβριο του 1958 έως τον Μάρτιο του 1960, ενώ ζούσε στο κοντινό Μπαντ Ναουχάιμ (Bad Nauheim) των 30.000 κατοίκων.

Εκεί συναντήθηκε με τη μελλοντική του σύζυγο, την Πρισίλα Μπόλσεου, την οποία παντρεύτηκε μετά από επταετή σχέση.

Και οι δύο πόλεις είναι πρόθυμες να δείξουν ότι δεν ξεχνούν «τον βασιλιά», ο οποίος πέθανε το 1977, και τις σχέσεις τους με αυτόν.

Η Friedberg έφτιαξε τα φανάρια, ενώ το Bad Nauheim που διοργανώνει το «Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Elvis», έχει ένα μνημείο και σχεδιάζει ένα χάλκινο άγαλμα του.

Μάλιστα, το Bad Nauheim υπήρξε από καιρό τόπος προσκυνήματος για τους οπαδούς του Elvis και οι άνθρωποι αφήνουν κεριά, λουλούδια και δώρα γι ‘αυτόν.

Πηγή: DW / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.