ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Ένα UFO χωρίς… κατεύθυνση!

Ξεκίνησε σαν αίθουσα τέχνης, όμως ήταν άλλη η εξέλιξή του!

Photo Credit HRNICK

Το Ινστιτούτο Πληροφόρησης στο Κίεβο της Ουκρανίας ήταν ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό δημιούργημα την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς χτίστηκε το 1971 και είχε σχεδιαστεί από έναν ταλαντούχο άνθρωπο.

Ο Φλόριαν Γιούρεφ (Florian Yuryev), καλλιτέχνης, αρχιτέκτονας, εφευρέτης, συνθέτης, μουσικός, επιστήμονας, βιολιστής, ποιητής και δημόσιο πρόσωπο που δραστηριοποιούταν τότε στο Κίεβο, ήθελε να αποδείξει τη «σύνθεση των τεχνών», συνδυάζοντας χρώμα, φως και μουσική.

Έχει αναπτύξει ακόμη και μια θεωρία γύρω από την «έγχρωμη μουσική» και πώς τα χρώματα γίνονται αντιληπτά και θα μπορούσαν να συνδυαστούν σε αρμονίες.

Photo Credit HRNICK

Δυστυχώς, το έργο του δεν αναγνωρίστηκε ποτέ επίσημα από τις σοβιετικές αρχές και το εξωγήινο κτίριο, το οποίο ήταν σχεδιασμένο για να είναι ένας μοναδικός χώρος συναυλιών και εκδηλώσεων, σύντομα χρησιμοποιήθηκε ως ένας ταπεινός κινηματογράφος.

Σήμερα, το ενδιαφέρον κτίριο απειλείται από σύγχρονα εμπορικά κέντρα που κατασκευάζονται στην περιοχή. Δεν έχει αποκτήσει ακόμα επίσημο καθεστώς προστατευόμενου αρχιτεκτονικού μνημείου και η πόλη του Κιέβου ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα για την επιδιόρθωση ή τη συντήρησή του.

Για ένα κτίριο που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής, αυτό δημιουργεί προκλήσεις, καθώς η τεχνολογία και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν κακής ποιότητας και οι προϋπολογισμοί ήταν πάντα μικροί, πράγμα που σημαίνει ότι η δομή είναι αναγκασμένη σε σύγχρονη συντήρηση.

Photo Credit HRNICK

Προς το παρόν, το Ινστιτούτο Πληροφόρησης σε σχήμα UFO είναι ακόμα εκεί, συμπιέζεται ανάμεσα στα μοντέρνα εμπορικά κέντρα.

Πηγή: Arlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.