ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι οθόνες που «φωτίζουν» τη ζωή μας!

Κολλημένοι με το κινητό!

Ένα σχόλιο για την εμμονή στην τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων, είναι το γλυπτό που εγκαταστάθηκε στο Άμστερνταμ, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Φωτός».

Το γλυπτό αυτό μπορεί να ξενίζει, αλλά αποτυπώνει την πραγματικότητα. Δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Design Bridge, από τη Βρετανίδα καλλιτέχνη Γκάλι Μέι Λούκας (Gali May Lucas) σε συνεργασία με τη Γερμανίδα γλύπτρια Καρολίν Χίνζ (Karoline Hinz)

Η εγκατάσταση «Absorbed by Light», η οποία βρίσκεται έξω από το Ερμιτάζ του Άμστερνταμ, είναι ουσιαστικά ένα σχόλιο σχετικά με το πόσο «μας απορροφούν διαρκώς οι οθόνες οι οποίες φωτίζουν τη ζωή μας, αλλά το φως που μας φέρνει πληροφορίες μας τραβάει μακριά από τον απτό κόσμο».

Η εγκατάσταση αποτελείται από τρία άτομα τα οποία κάθονται το ένα δίπλα στο άλλο σε έναν παγκάκι, στις γνωστές θέσεις των χρηστών smartphone. Κεφάλια σκυμμένα, δακτυλογράφηση και πρόσωπα που λάμπουν στο ανακλώμενο φως. Ενώ το σώμα τους είναι φυσικά παρόν, το μυαλό τους είναι αλλού.

«Το βλέπω καθημερινά σε πάρκα και εστιατόρια, ειδικά το χειμώνα, όταν υπάρχουν περισσότερες ώρες νύχτας», λέει η Gali. «Για το λόγο αυτό επέλεξα να δημιουργήσω για το φεστιβάλ κάτι άμεσα αναγνωρίσιμο και, στην πραγματικότητα, αρκετά κυριολεκτικό, αλλά παράξενο ταυτόχρονα».

Κάθε χρόνο, το «Φεστιβάλ Φωτός» του Άμστερνταμ φιλοξενεί 30 νέα γλυπτά και εγκαταστάσεις φωτισμού στους δρόμους της πόλης όλο τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και φέτος η Gali είναι μία από τους νεότερες συμμετοχές.

Όπως επισημαίνει το έργο της «απεικονίζει μια πραγματικότητα που όλοι μπορούμε να αναγνωρίσουμε στους εαυτούς μας – μια καθολική αλήθεια. Ως θεατές, μπορείτε να συμμετάσχετε στην αφήγηση παίρνοντας μια θέση ανάμεσα στις φιγούρες και κάθονται στο παγκάκι».

Πηγή: Creative Boom / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.