ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γκράφιτι που ζωντανεύει!

Δουλεύει ο ανεμιστήρας και η τηλεόραση σε ένα ζωγραφισμένο δωμάτιο!

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης του δρόμου Λέον Κιρ (Leon Keer) τρελαίνει τον κόσμο με τα τρισδιάστατα έργα του, τα οποία στηρίζονται σε μια ειδική τεχνική που προκαλεί την ψευδαίσθηση σε όσους τα κοιτούν από συγκεκριμένη γωνία, ότι είναι πραγματικά.

Η νέα του δουλειά, όμως, στην πόλη Πεσάκ (Pessac), στη Γαλλία, ξεφεύγει από αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα. Το νέο του γκράφιτι δεν δίνει μόνο την ψευδαίσθηση ότι είναι «ζωντανό», αλλά «έρχεται στη ζωή» μέσω μιας εφαρμογής στην οποία έχει δώσει το όνομα του.

Μέσω, λοιπόν, της «Leon Keer» και της τεχνολογίας «Επαυξημένης Πραγματικότητας» (AR), το δωμάτιο το οποίο έχει ζωγραφίσει, σε συνεργασία με τον συνάδελφο του Joost Spec, ζωντανεύει σαν να είναι αληθινό.

Η «Επαυξημένη Πραγματικότητα» είναι μία τεχνολογία η οποία ενισχύει τον πραγματικό κόσμο με ψηφιακά στοιχεία. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα tablet ώστε να εστιάσει η κάμερα της συσκευής, πάνω σε μία συγκεκριμένη εικόνα και να εμφανιστεί ένα ψηφιακό αντικείμενο.

Το τεράστιο έργο τέχνης εκτίθεται στο Φεστιβάλ «Vibrations Urbaines» και είναι ένα δωμάτιο, το οποίο προσφέρει μια τρισδιάστατη προοπτική για όσους το βλέπουν από συγκεκριμένη οπτική γωνία.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία (AR), η εφαρμογή επιτρέπει την κίνηση ορισμένων αντικειμένων, όπως η τηλεόραση που ενεργοποιείται ή ο ανεμιστήρας της οροφής, ο οποίος αρχίζει να περιστρέφεται.

Όπως λέει και ο Keer, είναι ένας λαμπρός τρόπος για να συγχωνεύσει την τέχνη και την τεχνολογία. Το έργο πήρε ένα μήνα προετοιμασίας και περίπου 10 ημέρες για τη ζωγραφική.

Πηγή: Lost At E Minor / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.