ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι δαιδαλώδεις διαδρομές των ποταμών!

Αεροφωτογραφίες αποκαλύπτουν τη μοναδική ομορφιά τους!

Το πρόγραμμα Water.Shapes.Earth χρησιμοποιεί την αεροφωτογραφία με στόχο να κατανοήσουν οι θεατές τους πολύπλοκους και ποικίλους τρόπους που κινείται το νερό στον πλανήτη μας, αναζητώντας διαφυγή προς τη θάλασσα.

Εικόνες, οι οποίες από ψηλά μοιάζουν με πίνακες αφηρημένης ζωγραφικής και απαθανατίζουν τις διαδρομές τους σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, δείχνουν τοξικές λιμνοθάλασσες που έχουν μολυνθεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή τη σημαντική δουλειά, επιδιώκουν με την παρουσίαση των αεροφωτογραφιών να αφηγηθούν, παράλληλα, την ιστορία του κάθε ποταμού και την εξέλιξη που παρατηρείται με την κλιματική αλλαγή.

Όπως επισημαίνουν στην ιστοσελίδα του Water.Shapes.Earth, «πολύ καιρό πριν, ολόκληρη η Γη ήταν καλυμμένη με νερό. Το νερό ρέει, σχηματίζει τον δρόμο του και περνάει, επηρεάζοντας τη ζωή μας. Ξεκινώντας από την τήξη των παγετώνων, το νερό ψάχνει τον δρόμο του, για να βρει διέξοδο στη θάλασσα. Μέσα από βραχώδη βουνά, λασπώδη εδάφη και ξηρές περιοχές καταλήγουν σε όμορφες εκβολές».

»Η εναέρια άποψη αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα των τοπίων. Οι παράκτιες πεδιάδες και οι παλιρροϊκές περιοχές γίνονται αριστουργήματα τέχνης, συχνά άγνωστα σε εκείνους που τις βλέπουν μόνο από τη συνήθη προοπτική.

»Στις λιμνοθάλασσες μπορούμε να δούμε όμορφα σχήματα που δημιουργούνται από τη ροή και ταυτόχρονα μπορούμε να παρατηρήσουμε πώς επηρεάζει τη γεωργία, τη βιομηχανία, τον τουρισμό, την αρχιτεκτονική, τα φυσικά ενδιαιτήματα των ζώων και τη ζωή μας γενικότερα».

Και επισημαίνουν ότι οι απίστευτα λεπτομερείς, επιλεγμένες φωτογραφίες δείχνουν συνήθως «κοινές περιοχές από εντελώς νέα άποψη, αλλά πολλές φορές αποκαλύπτουμε κάτι αόρατο. Όλη η δουλειά μας στοχεύει να εμπνεύσει τους ανθρώπους, να δουν τα καθημερινά πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες».

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.