ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Αναδιπλούμενο σπίτι!

Στήνεται μέσα σε λίγες ώρες!

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Ρενάτο Βιντάλ (Renato Vidal) δημιούργησε ένα προκατασκευασμένο αναδιπλούμενο σπίτι το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε κάποιο οικόπεδο, σε λιγότερο από μία ημέρα!

Το σπίτι M.A.Di είναι μια οικονομική λύση στέγασης που δεν είναι μόνο βιώσιμη, αλλά έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε σεισμούς.

Το σπίτι υπάρχει σε διάφορα μεγέθη, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού σπιτιού 27 τετραγωνικών μέτρων και ανεβαίνουν στα 46, τα 56, τα 70 ή τα 84 τετραγωνικά μέτρα.

Κάθε σπίτι εκτείνεται σε δύο ορόφους και είναι εξοπλισμένο με κουζίνα, τραπεζαρία και μπάνιο που βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ το υπνοδωμάτιο βρίσκεται στον επάνω όροφο.

Κάθε μονάδα M.A.Di διαθέτει γαλβανισμένα χαλύβδινα πλαίσια, κατάλληλα για την υποστήριξη της κίνησης ανοίγματος και κλεισίματος του σπιτιού.

Ο αφρός πολυουρεθάνης χρησιμοποιείται για την στεγανοποίηση του σπιτιού, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη θερμομόνωση του. Οι τοίχοι είναι επίσης μονωμένοι με πετροβάμβακα υψηλής πυκνότητας και τα κουφώματα μπορούν να τοποθετηθούν σε PVC ή αλουμίνιο.

Η εγκατάσταση του σπιτιού είναι σχετικά απλή, καθώς κάθε ενότητα ξεδιπλώνεται και τεντώνεται. Τα τελειώματα όπως οι οροφές, τα εσωτερικά δάπεδα, οι εσωτερικοί και εξωτερικοί τοίχοι είναι τοποθετημένοι σε σανίδες συναρμολόγησης.

Ολόκληρη η διαδικασία γίνεται από τρεις εργαζόμενους, οι οποίοι χρειάζονται έξι έως επτά ώρες για να ολοκληρώσουν το σπίτι.

Πηγή: New Atlas / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.