ΝΕΑ

Οι φύλακες της Χαμένης Κιβωτού!

Δεν είναι τίτλος νέας ταινίας του Ιντιάνα Τζόουνς αλλά πραγματικότητα!

Αντίγραφο στο Ισραήλ

Η θρυλική Χαμένη Κιβωτός, όπου ο Μωυσής είχε τοποθετήσει τις πλάκες με τις Δέκα Εντολές, δεν είναι μύθος σύμφωνα με κάποιους μελετητές της Βίβλου, αλλά βρίσκεται κρυμμένη σε παρεκκλήσι στην Αιθιοπία. Ο μόνος άνθρωπος που τη βλέπει, είναι ο μοναχός, ο οποίος την προστατεύει!

Η Κιβωτός λέγεται ότι ήταν κατασκευασμένη από ξύλο ακακίας με διαστάσεις 114 εκατοστά μήκος, πλάτος και ύψος 68 εκατοστά. Ήταν καλυμμένη ολόκληρη με τον πιο καθαρό χρυσό που υπήρχε εκείνη την εποχή, και το σκέπασμα της είχε επίσης χρυσό στις άκρες.

Η ύπαρξη της «Κιβωτού της Διαθήκης» υποδήλωνε ότι ο Θεός ήταν δίπλα στον λαό του Ισραήλ και επικοινωνούσε μαζί του, παρέχοντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις όταν ήταν απαραίτητο. Μέσα σε αυτήν, εκτός από τις Δέκα Εντολές υπήρχαν και άλλα ιερά βιβλία.

Αντίγραφο στο Ισραήλ

Θεωρείτο ότι είχε μαγικές δυνάμεις και για τον λόγο αυτόν κατά την 40ετή περιπλάνηση των Ισραηλιτών στην έρημο, η Κιβωτός μεταφερόταν από τους ιερείς μπροστά από το λαό και το στράτευμα, καθαρίζοντας τον τόπο από ερπετά και ανοίγοντας δρόμους όπου υπήρχε πρόβλημα.

Η Κιβωτός χάθηκε μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ από τους Βαβυλώνιους και από τη στιγμή που εξαφανίστηκε, υπήρξαν αρκετές θεωρίες σχετικά με το πού βρίσκεται τώρα, αν δεν έχει καταστραφεί, όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι ιστορικοί.

Σήμερα, έχει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον μετά από στοιχεία ότι βρίσκεται στην Αιθιοπία. Αν και αυτή η θεωρία δεν είναι καινούργια, το «Γραφείο Αρχαιολογίας, Έρευνας και Εξερεύνησης της Βίβλου», «Bible Archaeology, Search & Exploration Institute» (BASE) ισχυρίζεται ότι διαθέτει αποδείξεις.

Αντίγραφο στο Ισραήλ

Οι χριστιανοί μοναχοί στην αφρικανική χώρα υποστηρίζουν από καιρό ότι η Κιβωτός βρίσκεται υπό την επιτήρηση του Ναού της Θεοτόκου Μαρίας της Σιών στην πόλη Αξούμ (Aksum), στα βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με την έρευνά του BASE, η Κιβωτός αφαιρέθηκε από την Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μανασσή, όπου πρώτα μεταφέρθηκε σε μια εβραϊκή αποικία στην Αίγυπτο και μετά στην Αιθιοπία.

Το ινστιτούτο BASE ισχυρίζεται ακόμη ότι μίλησε με έναν άνδρα στην εκκλησία που ήταν «ο φύλακας της Κιβωτού της Διαθήκης» και ο οποίος πέρασε τη ζωή του μέσα σε μια περιφραγμένη περιοχή γύρω από την εκκλησία.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι δεν θα φύγει από εκεί μέχρι να πεθάνει, και ένας νέος φύλακας να αναλάβει τον ρόλο του.

Ο άνθρωπος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε να κοιτάξει την Κιβωτό επειδή είναι ένα ιερό αντικείμενο και τόσο αυτός, όσο και οι χωρικοί της περιοχής θα την προστατεύσουν με τη ζωή τους, αν χρειαστεί.

Όταν ένας ρεπόρτερ πλησίασε τον φύλακα το 2007, αυτός του είπε: «Είμαι ο φύλακας της Κιβωτού, δεν έχω άλλο όνομα».

Ενώ το ινστιτούτο BASE δεν ισχυρίζεται με σιγουριά ότι είχε βρεθεί η Κιβωτός, αυτό που λέει είναι ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο.

Photo Credit JensiS65 

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι εκεί είναι η Κιβωτός, αλλά ούτε μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι δεν είναι. Αυτό που καταλήξαμε είναι ότι η εκκλησία της Θεοτόκου του Σιών, στο Αξούμ της Αιθιοπίας είναι ο τόπος ανάπαυσης είτε ενός απίστευτου αντιγράφου της βιβλικής Κιβωτού της Διαθήκης, είτε της πραγματικής Κιβωτού της Διαθήκης».

Πηγή: The Sun / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.