ΖΩΗ

Αυτό το δέντρο είναι επιχειρηματικό σύμβολο!

Έχει σκιά 40 μέτρων!

Photo Credit Wikimedia Commons

Ένα δέντρο στη Χαβάη είναι το αγαπημένο των Ιαπώνων τουριστών, οι οποίοι πηγαίνουν σε ένα πάρκο 10 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Χονολουλού, για να το φωτογραφήσουν!

Τι ιδιαίτερο έχει για αυτούς το συγκεκριμένο δέντρο; Είναι το σήμα κατατεθέν της εταιρείας Hitachi, από το 1973 και γύρω από αυτό έχουν στηθεί διαφημιστικές καμπάνιες, με το σύνθημα «Inspire the Next».

Το «Hitachi Tree», όπως λέγεται πλέον, βρίσκεται στο ιδιωτικό πάρκο έκτασης 24 στρεμμάτων, Μοαναλούα (Moanalua Gardens), όπου γίνεται το φεστιβάλ «Prince Lot Hula», και έχει θέμα την τοπική παράδοση γύρω από τον χορό, ο οποίος ήταν διάσημος στη δεκαετία του ΄60.

Σήμερα, ο κήπος φιλοξενεί ιστορικές κατασκευές, έναν ναό, μια λίμνη και πολλά σπάνια φυτά και δέντρα. Ανάμεσα τους και το όμορφο, μεγάλο Monkeypod Tree (είδος ακακίας), με το επιστημονικό όνομα Albizia saman, η ηλικία του οποίου εκτιμάται ότι είναι περίπου 130 ετών.

Photo Credit Eric Tessmer

Τα κλαδιά του σχηματίζουν μια ξεχωριστή ομπρέλα σε σχήμα θόλου, η οποία δημιουργεί σκιά σε μια περιοχή 40 μέτρων σε διάμετρο. Η πόλη της Χονολουλού χαρακτήρισε αυτό το δέντρο ιστορικής σημασίας και το προστατεύει.

Παράλληλα, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα εταιρικά σύμβολα στην Ιαπωνία. Από το 1973, η Hitachi Corporation χρησιμοποιεί εικόνες και πλάνα αυτού του δέντρου, που είναι το εταιρικό της σύμβολο.

Η Hitachi κατέβαλε αρχικά 20.000 δολάρια ετησίως στον Σάμιουελ Ντέιμον (Samuel Damon), τον τότε ιδιοκτήτη των Moanalua Gardens, για τα δικαιώματα χρήσης της εικόνας του δέντρου στις διαφημίσεις της.

Μετά το θάνατο του Damon το 2004, οι Κήποι αποκτήθηκαν από μια τοπική εταιρεία που ονομάζεται Kaimana Ventures, η οποία διαπραγματεύτηκε με τη Hitachi για να αυξήσει την ετήσια πληρωμή σε 400.000 δολάρια ΗΠΑ.

Photo Credit Phillip B. Espinasse

Σύμφωνα με την Kaimana Ventures, τα έσοδα από τη Hitachi βοηθούν εν μέρει στην κάλυψη των ετήσιων δαπανών ύψους 600.000 δολαρίων ΗΠΑ για το πάρκο.

Photo Credit MW-Photos

Photo Credit Wikimedia Commons

Photo Credit  Eric Tessmer

Πηγή: Amusing Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.