ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωγραφική με θριλερική ατμόσφαιρα!

Σαν να είναι σκηνές από φιλμ νουάρ!

Εγκαταλελειμμένοι χώροι, κτίρια και δρόμοι που φέρνουν στο νου αστυνομικά θρίλερ, χαρακτηρίζουν τους πίνακες του ζωγράφου Μαρκ Τόμσον (Mark Thompson), ο οποίος ζει στη Σουηδία.

Τα έργα του περικλείουν μια μοναδική μυστηριακή ατμόσφαιρα σε άσπρο και μαύρο. «Είναι η ματιά των πραγμάτων για τελευταία φορά», πριν φύγουν οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί, περιγράφει ο ίδιος.

Οι πίνακες του διακατέχονται από μια έντονη αίσθηση νοσταλγίας, δράματος και μυστηρίου, είτε απεικονίζουν ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, είτε ένα αστικό τοπίο με άδειους δρόμους.

Όπως υπογραμμίζει ο Thompson, το κάθε έργο του είναι συγκρίσιμο με την εικονογράφηση βιβλίων και την τέχνη ενός φιλμ νουάρ. Δημιουργεί το περίγραμμα ενός τόπου και έπειτα αφήνει τη φαντασία να γεμίσει την ιστορία πίσω από τον ασπρόμαυρο καμβά.

Αντί της φωτογραφίας, η οποία καταγράφει μια στενή αναπαράσταση του πραγματικού, η διαδικασία του έχει ως αποτέλεσμα ένα τοπίο με τεράστια αίσθηση συναισθηματικού βάθους και μια μεγαλύτερη ερμηνεία από παράξενες σκηνές.

Αυτή η τεχνική, που έχει τελειοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, περιγράφεται από τον Thompson ως διαδικασία που προέρχεται από τη μνήμη.

«Προσπαθώ να διατηρήσω μόνο αυτό που είναι προσωπικά σημαντικό και ο αναπόφευκτος συνδυασμός της δικής μου ιστορίας και εμπειρίας να γεμίζει τα κενά. Αλλά αυτό που παραμένει, είναι σημαντικό – οι εξωτερικές και οι φευγαλέες στιγμές δεν είναι καταχωρημένες».

Πηγή: Creative Boom / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.