ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

«Εξωγήινο» κέντρο διαστημικής έρευνας!

Λέγεται, μάλιστα, Άβαταρ!

Η φαντασία των αρχιτεκτόνων και των επιστημόνων της Ιαπωνική Αεροπορική Εταιρεία Ερευνών (JAXA) ξεπέρασε κάθε προηγούμενο έργο στο επίπεδο της τεχνολογίας και όχι μόνο.

ΤΑ σχέδια του στούντιο Clouds Architecture Office για την ερευνητική πανεπιστημιούπολη που γίνεται από τη JAXA σε συνεργασία με την ANA Holdings στον νομό Οίτα, στο νησί Κιούσου, είναι τουλάχιστον εκπληκτικά.

Το ρομποτικό κέντρο που ονομάζεται Avatar X Lab θα είναι αιωρούμενο και στηριγμένο από χαλύβδινα μέσα σε έναν τεχνητό κρατήρα ηφαιστείου, στο χώρο ενός παλιού ορυχείου, που μοιάζει ήδη με σεληνιακό τοπίο.

Το εργαστήριο θα είναι γλυπτό και αναρτημένο 18 μέτρα πάνω από τον πυθμένα του κρατήρα και θα κατασκευαστεί από διαφανή και ημιδιαφανή πλαίσια φθοροπολυμερούς μεμβράνης, τυλιγμένης γύρω από ένα χαλύβδινο πλαίσιο.

Τα χωρίσματα θα είναι από ίνες άνθρακα, οι πλάκες δαπέδου από αλουμίνιο τύπου κηρήθρας και οι πλαστικές ενισχυμένες επενδύσεις θα συμβάλλουν στη διατήρηση του βάρους της πολυώροφης δομής.

Μια γέφυρα θα συνδέει το εργαστήριο με την πλευρά του κρατήρα και θα συμβολίζει τη «διέλευση της πόρτας» για την εξερεύνηση του Διαστήματος και την τεχνολογική καινοτομία.

Η κοινοπραξία ANA-JAXA θέλει να αναπτύξει τη δυνατότητα να κατασκευάσει κτίρια στη Σελήνη και στον Άρη και το εργαστήριο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της ρομποτικής και της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας που απαιτείται για αυτό το απομακρυσμένο κατασκευαστικό έργο.

Οι εταιρείες που έχουν εγγραφεί για την ανάπτυξη του συστήματος Avatar X, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την πανεπιστημιούπολη Oita.

Το σεληνιακό έδαφος που υπάρχει εκεί, θα χρησιμοποιηθεί για προσομοιώσεις εξερεύνησης του διαστήματος για τη δοκιμή των ρομπότ τους.

Το ερευνητικό κέντρο είναι ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός για την τεχνολογία και τη δυνατότητα δημιουργίας απομακρυσμένων εγκαταστάσεων.

Πηγή: De Zeen / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.