ΝΕΑ

Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων πήρε αστέρι Μισελέν!

Για το ράμεν που φτιάχνει στους πελάτες!

Η Μισελέν (Michelin) είναι η γνωστή μάρκα ελαστικών αυτοκινήτων, η οποία ξεκίνησε πριν από ένα αιώνα τον οδηγό για το καλό φαγητό. Όμως, είναι πρωτάκουστο να δοθεί το αστέρι της σε μια αντιπροσωπεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ιαπωνία. Όχι για τα λάστιχα, αλλά για το φαγητό της!

Αυτό συνέβη στην επιχείρηση του Κατσούμι Γιοσίντα (Katsumi Yoshida), ο οποίος είναι εξειδικευμένος μηχανικός σε αυτοκίνητα Suzuki, αλλά και στο ράμεν, το εθνικό φαγητό των Ιαπώνων.

Το 2002 ο Yoshida άνοιξε την αντιπροσωπεία με το όνομα Hot Air στην πόλη Τοτόρι (Tottori). Όμως, παράλληλα, για τους πελάτες που περίμεναν να πάρουν το αυτοκίνητο τους, έφτιαχνε μια σούπα ράμεν από κόκαλα κοτόπουλου, αποξηραμένες σαρδέλες και αλάτι.

Μάλιστα, προσέγγισε το ράμεν με την ακρίβεια ενός μηχανικού, κάνοντας συνεχείς βελτιώσεις στη διαδικασία μαγειρέματος του, ώστε να δημιουργήσει τον τέλειο ζωμό χωρίς άλλα πρόσθετα υλικά.

Το 2012, ο Yoshida αποφάσισε να ανακαινίσει τον χώρο υποδοχής των πελατών στην αντιπροσωπεία  του, τοποθετώντας τραπέζια και καρέκλες, αρχίζοντας επισήμως να προσφέρει το ράμεν του.

Σιγά σιγά, και από στόμα σε στόμα, η φήμη του περίεργου καταστήματος του Yoshida άρχισε να εξαπλώνεται. Κάποια στιγμή το επισκέφθηκε ένας άγνωστος που φορούσε κοστούμι, ο οποίος αποκαλύφθηκε αργότερα, ότι ήταν δοκιμαστής φαγητού της Michelin.

Όταν κυκλοφόρησε ο «οδηγός Michelin Kyoto Osaka + Tottori 2019» το Hot Air αναφέρθηκε ως «Bib Gourmand», μια διάκριση η οποία δίνεται σε εστιατόρια που προσφέρουν ποιοτικά τρόφιμα με μέγιστο ποσό 5.000 γιεν (περίπου 40 ευρώ). Το ράμεν στο Hot Air κοστίζει 800 γιεν (περίπου 7 ευρώ).

Πηγή: Spoon & Tamago / Photo Credit Masami Yamada / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.