ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Ρομπότ σχεδίασαν και έχτισαν συνεδριακό κέντρο!

Και, μάλιστα, μέσα σε 100 ημέρες!

Το αρχιτεκτονικό στούντιο Archi-Union Architects έχει ολοκληρώσει ένα συνεδριακό κέντρο στον χώρο τεχνών Γουέστ Μπαντ (West Bund), της Σαγκάης, σε χρόνο ρεκόρ 100 ημερών, με τη βοήθεια ρομπότ για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του.

Ο χώρος που ονομάζεται «Venue B», χτίστηκε για να φιλοξενήσει ένα συνέδριο AI (τεχνητής νοημοσύνης). Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η Archi-Union θεώρησε ότι ήταν σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν καινοτόμες τεχνικές ψηφιακής κατασκευής.

Το «Venue B» διαθέτει μερικές από τις πιο ελαφρές κατασκευές που είναι διαθέσιμες στα σύγχρονα κτίρια, χάρη στον συνδυασμό αλγορίθμων οι οποίοι χρησιμοποιούνται στα στάδια σχεδιασμού και στις προκατασκευασμένες μεθόδους κατασκευής.

Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις χώρους συνεδρίων που βρίσκονται σε ελαφρώς περιστρεφόμενες γωνίες μεταξύ τους. Αυτές οι γωνίες δημιουργούν δύο τριγωνικούς χώρους ανάμεσα στις αίθουσες, οι οποίες περιλαμβάνουν αυλές και κήπο.

Τα κτίρια είναι λευκά, για να μοιάζουν με τη συνολική εμφάνιση των υπαρχόντων μοντέρνων δημόσιων κτιρίων του West Bund.

Στις μεγαλύτερες από τις κεντρικές τριγωνικές αυλές υπάρχει ένας κοινόχρηστος κήπος, κατασκευασμένος από ξύλο που χρησιμεύει ως σταθμός ανάπαυσης μεταξύ των συνόδων κορυφής. Μια λεπτή θολωτή οροφή, κατασκευασμένη επίσης από ξύλο, σκεπάζει αυτόν τον χώρο.

Ο κήπος στεγάζει, επίσης, το μεγαλύτερο παγκοσμίως εκτυπωμένο καφέ, με πέντε ημιδιάφανες καμάρες, ένα καφέ μπαρ, με τραπέζια και καρέκλες. Όλα έχουν κατασκευαστεί με τη χρήση 3D εκτυπωτή.

Όπως λένε οι αρχιτέκτονες, «οι τεχνολογίες ψηφιακού σχεδιασμού και κατασκευής βοήθησαν να επιτευχθούν 200 τετραγωνικά μέτρα εκτυπωμένων κτιρίων, 40 τυπωμένες καρέκλες και 12 τραπέζια εντός 25 ημερών».

Η κύρια κατασκευή του «Venue B» χρησιμοποιεί ένα προκατασκευασμένο σύστημα από ελαφρύ αλουμίνιο, το οποίο έχει το ελαφρύτερο βάρος μονάδας όλων των γνωστών υλικών, για τις στέγες του κέντρου και του κήπου.

Οι αρχιτέκτονες κατάφεραν να επιτύχουν την ελαφρότητα του υλικού της οροφής, χρησιμοποιώντας αλγορίθμους που υπολόγισαν την καλύτερη γωνία των θολωτών κατασκευών για να διασφαλίσουν ότι η δύναμη κατανέμεται ομοιόμορφα.

Η εγκατάσταση των προκατασκευασμένων εξαρτημάτων, σύμφωνα με το ψηφιακό σχέδιο, βελτιώνει σημαντικά την απόδοση στο εργοτάξιο και απαιτεί λιγότερους εργάτες από την παραδοσιακή κατασκευή.

Ακόμα, χρησιμοποιήθηκε ένα ελάχιστο ποσό υλικών για τη δομή, καθιστώντας το κτίριο πιο βιώσιμο και μειώνοντας το κόστος κατασκευής.

Πηγή: De Zeen / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.