ΤΟΠΟΙ

Το στοιχειωμένο μοναστήρι του δάσους!

Μυστηριακή ατμόσφαιρα στο εθνικό πάρκο του Μεξικού!

Η περιοχή έχει το όνομα Desierto de los Leones (Έρημος των Λιονταριών), αλλά δεν έχει ούτε λιοντάρια, ούτε είναι έρημος.

Η προέλευση του ονόματος προέρχεται από την απομακρυσμένη τοποθεσία του δάσους έξω από το Πόλη του Μεξικού και επειδή οι Ισπανοί άποικοι εξεπλάγησαν από τον αριθμό των πούμα που συναντούσαν στην περιοχή, και νόμιζαν ότι ήταν λιοντάρια.

Εκεί, βρίσκεται ένα μοναστήρι, του οποίου οι μοναχοί δεν λένε να το εγκαταλείψουν! Πολλοί είναι οι επισκέπτες που αναφέρουν ότι βλέπουν σκιές με ρούχα μοναχών και κουκούλα στο κεφάλι, να περιφέρονται μέσα στα ερείπια.

Αυτά τα δάση δεν κατοικήθηκαν ποτέ από τους Αζτέκους, οι οποίοι προτιμούσαν να κυνηγούν ελάφια εκεί. Μόνο μετά την άφιξη των Ισπανών οι άνθρωποι άρχισαν να ζουν στην περιοχή .

Το 1606 οι καθολικοί μοναχοί της αδελφότητας των Καρμελιτών (Carmelite) επέλεξε να χτίσει το μοναστήρι τους μέσα στο δάσος, λόγω του γαλήνιου περιβάλλοντος και της απόστασης από την πόλη, γεγονός που το έκανε ιδανικό για διαλογισμό.

Η ζωή για τους μοναχούς ζούσαν εκεί ήταν απλή, αλλά συχνά σκληρή, λόγω του όρκου φτώχειας, σιωπής και αγνότητας που είχαν πάρει.

Εκτός από τον όρκο της σιωπής που απαγόρευε στους μοναχούς να επικοινωνούν μεταξύ τους, έπρεπε επίσης να περπατούν ξυπόλητοι, κάτι πολύ δυσάρεστο, καθώς το έδαφος συχνά πάγωνε από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Το μοναστήρι εγκαταλείφθηκε το 1810, εν μέρει λόγω της υποβάθμισης και κατάρρευσης του κτιρίου από την υγρασία, αλλά και από τον πόλεμο ανεξαρτησίας από την Ισπανία, με τις μάχες να γίνονται λίγο έξω από το δάσος.

Στη συνέχεια η περιοχή χρησιμοποιήθηκε ως στρατώνας, και από 1876 χαρακτηρίστηκε ως δασικό απόθεμα, και έγινε το πρώτο εθνικό πάρκο του Μεξικού.

Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι οι μοναχοί ποτέ δεν έφυγαν πραγματικά, και τα ερείπια του μοναστηριού περιβάλλονται από αστικούς θρύλους για το υπερφυσικό.

Με τα χρόνια, πολλοί επισκέπτες έχουν αναφέρει ότι βλέπουν τα φαντάσματα των μοναχών και αισθάνονται την παρουσία μιας απειλητικής και αόρατης οντότητας να τους παρακολουθεί.

Αν και τα πούμα έχουν φύγει, υπάρχουν πολλά άγρια ​​ζώα τα οποία βρίσκονται ακόμα στο πάρκο, όπως κογιότ, ελάφια, ρακούν, αλεπούδες, ερπετά και αρπακτικά πουλιά, όπως γεράκια.

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.