ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Παλιά γέφυρα γίνεται διαμερίσματα!

Και μάλιστα, με οικολογικές προδιαγραφές.

Σε μια προσπάθεια διατήρησης, αλλά με άλλη χρήση, μιας ιστορικής γέφυρας στο Ντελφ ( Delft), στην«λλανδία, μια κοινοπραξία αρχιτεκτόνων, η «cepezed architect» αποκάλυψε το σχέδιο για τη μετατροπή της σε ενεργειακά ουδέτερες κατοικίες και ένα συνεδριακό κέντρο.

Πρόκειται για συνεργασία των εταιρειών Expericon, Hollandia Infra, Mammoet και IV-Group. Παρόλο που το σχέδιο δεν έχει πάρει έγκριση, η ομάδα ελπίζει ότι θα δοθεί και αυτό θα αποτελέσει έμπνευση για παρόμοια προγράμματα προσαρμοστικής επαναχρησιμοποίησης σε άλλες τοποθεσίες.

Η αψιδωτή γέφυρα χτίστηκε το 1936 πάνω από τον ποταμό Λεκ, και ήταν κάποτε ένας από τους σημαντικότερους συνδέσμους μεταξύ της βόρειας και νότιας πλευράς της Ολλανδίας.

Από το 2004, ωστόσο, η ιστορική γέφυρα θεωρήθηκε παρωχημένη μετά την ολοκλήρωση μεγαλύτερων γεφυρών. Η κοινοπραξία δημιουργήθηκε με την ελπίδα να αποκατασταθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί η γέφυρα έτσι ώστε να αποφευχθεί το κόστος και η εργασία αποσυναρμολόγησης και απομάκρυνσης της υπάρχουσας δομής.

Το σχέδιο προτείνει να μετατραπούν οι ράμπες της γέφυρας σε διαμερίσματα μηδενικής ενέργειας, τα οποία θα έχουν σε κεντρικό σημείο ένα συνεδριακό κέντρο.

Ο σχεδιασμός θα χρησιμοποιεί αποτελεσματικά και ελαφριά υλικά για τη νέα κατασκευή. Μια πληθώρα γυαλιού θα εγκατασταθεί επίσης, για να εκμεταλλευτεί την εντυπωσιακή θέα στο τοπίο και να φέρει άφθονο φυσικό φως σε εσωτερικούς χώρους.

Η βιομηχανική κληρονομιά της γέφυρας θα αναδεικνύεται μέσω της διατηρημένης αρχιτεκτονικής κατασκευής της.

Πηγή: Inhabitat / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.