ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Το πρώτο νοσοκομείο ελεφάντων!

Άνοιξε στην Ινδία.

Το νοσοκομείο ελεφάντων βρίσκεται στο βόρειο κράτος του Ουτάρ Πραντές (Uttar Pradesh), και δημιουργήθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Wildlife SOS», η οποία διαθέτει και ένα κοντινό κέντρο συντήρησης και φροντίδας.

Το νοσοκομείο «SOS Elephant Wildlife» ήταν ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει φροντίδα σε τραυματισμένους, άρρωστους και γερασμένους ελέφαντες. Διαθέτει ολοκληρωμένο εργαστήριο ενδοσωματικής παθολογίας, μηχανήματα ακτίνων Χ και υπερήχων, καθώς και πισίνα υδροθεραπείας.

Ανάμεσα στους ασθενείς αναμένεται να συμπεριληφθούν και ελέφαντες οι οποίοι κρατούνται στην αιχμαλωσία και χρησιμοποιούνται ως τουριστικά αξιοθέατα, καθώς και εκείνα τα ζώα που έπεσαν θύματα αυτοκινητικών ατυχημάτων.

«Αυτοί οι ελέφαντες περνούν από πολλές κακοποιήσεις, βιαιότητες και σκληρότητα για μάθουν να υπακούουν», δήλωσε ο συνιδρυτής της Wildlife SOS, Καρτίκ Σατιαναραγιάν (Kartick Satyanarayan) στο BBC. «Και μέσα από αυτή τη διαδικασία, αναπτύσσουν αποστήματα, εσωτερικά προβλήματα, προβλήματα πλάτης, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Οι ελέφαντες δεν χρειάζεται καν να φτάσουν στο νοσοκομείο για να έχουν ιατρική φροντίδα.

«Το νοσοκομείο μας έχει κέντρο με πολύ φορητά μηχανήματα», δήλωσε η Γκίτα Σεσαμάνι (Geeta Seshamani), συνιδρυτής της Wildlife SOS. «Έτσι, αν ένας ελέφαντας χτυπηθεί οπουδήποτε στη Βόρεια Ινδία, μπορούμε να πάμε εκεί και  να τον φροντίσουμε σε αυτή την περιοχή».

Ενώ οι ελέφαντες είναι ιδιαίτερα σεβαστά ζώα στην Ινδία, πολλοί συχνά πέφτουν θύματα του βάρβαρου εμπορίου άγριας πανίδας ή κακομεταχειρίζονται από τους φύλακες ελεφάντων.

«Το νοσοκομείο είναι κάτι το ιδιαίτερο, διότι εδώ και αιώνες η Ινδία έχει χρησιμοποιήσει τους ελέφαντες και τους κακομεταχειρίστηκε», δήλωσε η Seshamani. «Σήμερα, για πρώτη φορά, μπορούμε να τους προσφέρουμε ένα μέρος όπου μπορούμε να τους θεραπεύσουμε και να τους φροντίσουμε πολύ καλά».

Πηγή: Aol / Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.