ΜΟΥΣΕΙΑ

Το μεγαλύτερο μουσείο δεινοσαύρων της Ευρώπης!

Είναι το «Jurassic Park» της Ελβετίας!

Photo Credit Domser

Έτσι ονομάζουν οι ντόπιοι στο Ζιγκρίμπεν (Seegräben) το μουσείο που δεν ιδρύθηκε από επιστήμονες, αλλά από έναν επιχειρηματία, ο οποίος είναι αυτοδίδακτος παλαιοντολόγος.

Ο Χανσ Γιάκομο «Κίρμπι» Ζίμπερ (Hans-Jakob «Kirby» Sieber) είχε μανία με τα απολιθώματα και τα εντυπωσιακά ευρήματα του, κατά τη διάρκεια ανασκαφών και μακροχρόνιας προσωπικής μελέτης, τον έκαναν έναν από τους πιο γνωστούς ερευνητές δεινοσαύρων στην Ευρώπη.

Οι ανακαλύψεις του, όπως ο διάσημος Αλλόσαυρος «Big Al Two», η άτυχη ομάδα Σαυροπόδων που πέθαναν κολλημένοι σε ένα βάλτο, ή το «Toni», το απίστευτα καλά συντηρημένο απολίθωμα ενός μωρού δεινοσαύρου, έχουν εμπνεύσει ντοκιμαντέρ και ταινίες.

Photo Credit Domser

Ο Sieber ξεκίνησε την πρώιμη καριέρα του ως σκηνοθέτης, όχι τόσο πετυχημένος, και αργότερα ασχολήθηκε στην εταιρεία του πατέρα του που πωλούσε μέταλλα και απολιθώματα που ανασκάφτηκαν κυρίως στις Ελβετικές Άλπεις.

Δεδομένου ότι τα απολιθώματα των θαλάσσιων ειδών που έβρισκαν εκεί δεν ήταν πολύ εντυπωσιακά, ο Sieber ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στις ανασκαφές δεινοσαύρων στο Γουαϊόμινγκ (Wyoming). Σύντομα εξέπληξε την πατρίδα του με τα γιγαντιαία οστά και τους σκελετούς που μετέφερε πίσω στην Ελβετία.

Το 1992 άνοιξε το «Sauriermuseum Aathal» και κέρδισε παγκόσμια φήμη, όταν ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το Jurassic Park του Στίβεν Σπίλμπεργκ  και ξέσπασε μανία με τους δεινόσαυρους.

Photo Credit Transdisciplinary Excursions

Από τότε, ο Siber και η ομάδα του περνούν αρκετούς μήνες στο στο Wyoming κάθε χρόνο. Τα φρέσκα ευρήματα σώζονται σε ένα διαφανές γυάλινο εργαστήριο στο κέντρο της ευρείας έκθεσης του και οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τους ερευνητές δεινοσαύρων που τα καθαρίζουν και τα συναρμολογούν.

Ένα από τα πρώτα εκθέματα στο μουσείο ήταν η ανακατασκευή της μεγαλύτερης χελώνας στον κόσμο, η οποία εξακολουθεί να εκτίθεται και έχει διαστάσεις όσο ένα σχολικό λεωφορείο.

Η έκθεση προβάλλεται σε 5.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων τόσο εντός όσο και εκτός. Οι μεγαλύτεροι και σχεδόν πλήρως διατηρημένοι, είναι οι απολιθωμένοι σκελετοί των Αλλοσαύρων, απολιθωμένα αυγά, αποτυπώματα και οστά, όλων των ειδών των προϊστορικών ερπετών.

Photo Credit Transdisciplinary Excursions

Photo Credit Transdisciplinary Excursions

Photo Credit Roland zh

Photo Credit DidiWeidmann

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.