ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Θέατρο σε σχήμα μπάλας!

Εκπληκτικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός!

Στην Κίνα τα τελευταία χρόνια η δημιουργία απίστευτων κτιρίων τείνει να γίνει ο κανόνας. Στην πόλη Κουανγκτσόου (Guangzhou) κατασκευάζεται ένα θέατρο που έχει το σχήμα μιας μπάλας παζλ.

Ένα περίπλοκο παιχνίδι που αποτελείται από ομόκεντρες σφαίρες τις οποίες γυρνάς μέχρι να έρθουν σε απόλυτη ευθεία οι τρύπες της κάθε μίας.

Έτσι, το Puzzle Ball Theatre των 2.000 θέσεων δημιουργεί στην πρόσοψη την αίσθηση του παιχνιδιού με πολλές σφαίρες, οι οποίες συνεχώς μικραίνουν, μέχρι να φτάσουν στην πόρτα για το εσωτερικό του θολωτού θεάτρου.

Το εντυπωσιακό κτίριο είναι δημιουργία της εταιρείας Steven Chilton Architects, η οποία σχεδίασε και ένα άλλο απίστευτο κυκλικό θέατρο στο Βούξι (Wuxi) με έναν χρυσό θόλο, ο οποίος στέκεται πάνω σε ένα δάσος από λεπτούς λευκούς κίονες, σαν καταρράκτης.

Ο θόλος στο Puzzle Ball Theatre είναι από χάλυβα και καλύπτεται με πάνελ από σκυρόδεμα μαζί με γυάλινες ίνες. Τα ασύμμετρα, αλληλεπικαλυπτόμενα πλαίσια σχηματίζουν γεωμετρικά σχέδια, παραπέμποντας σε τοπικά ξύλινα παραθυρόφυλλα.

Τα κενά που υπάρχουν στο κέντρο των πλαισίων επιτρέπουν στο φως της ημέρας να φιλτράρεται και να φωτίζει το λόμπι της εισόδου. Προς την κορυφή του θόλου η πρόσοψη είναι πιο κλειστή, για να αποφευχθεί η ζέστη από τον ήλιο και να διατηρείται δροσερό το θέατρο.

Όταν ολοκληρωθεί, το Puzzle Ball Theatre θα φιλοξενήσει μια μόνιμη παράσταση βασισμένη στον τοπικό πολιτισμό.

Πηγή: De Zeen / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.