ΤΟΠΟΙ

Η μακρύτερη φυσική αμμουδιά στον κόσμο!

Χωρίς να διακόπτεται από κάποιο φυσικό εμπόδιο.

Photo Credit Max Cortesi

Με μήκος που φτάνει τα 125 χιλιόμετρα, η Cox’s Bazar Beach, στο Μπαγκλαντές, είναι η μακρύτερη ανεμπόδιστη φυσική αμμουδιά στον κόσμο.

Για να είμαστε ακριβείς, υπάρχουν ορισμένες παραλίες, όπως η Praia do Cassino στη Βραζιλία και η Ninety Mile Beach στην Αυστραλία, που είναι μακρύτερες, αλλά δεν είναι ολόκληρες από φυσική άμμο.

Το μεγαλύτερο μέρος του Cox’s Bazar είναι πλάτους 200 μέτρων, όταν η παλίρροια είναι υψηλή, και φτάνει τα 400 μέτρα όταν είναι χαμηλή.

Photo Credit ed g2s

Αυτή η παραλία του κόλπου της Βεγγάλης είναι άγνωστη για τα πλήθη των τουριστών, αλλά είναι ένας από τις πιο δημοφιλείς προορισμούς των κατοίκων του Μπαγκλαντές.

Τα διάφορα τμήματα της παραλίας έχουν ξεχωριστά ονόματα, τα οποία συνήθως αναφέρονται στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή τμήματα είναι η παραλία Laboni, η παραλία Humchari και η παραλία Inani, στις οποίες πραγματοποιούνται μονοήμερες εκδρομές από την πόλη Cox’s Bazar, όπου βρίσκονται τα περισσότερα καταλύματα.

Photo Credit Raquib

Γενικά, όσο πιο μακριά προς τον νότο κατευθύνεται κάποιος, τόσο πιο γοητευτικός είναι ο ωκεανός και τόσο μικρότερο το πλήθος.

Η πόλη Bazar Cox ιδρύθηκε το 1869 και πήρε το όνομα της από τον καπετάνιο Hiram Cox, επικεφαλής της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικής Ινδίας, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στους πρόσφυγες.

Παρά τις συνεχείς αλλαγές ονομάτων στην αποικιακή περίοδο, η πόλη αυτή εξακολουθεί να έχει το όνομα του Cox, αναγνωρίζοντας το έργο του.

Photo Credit Md Asif Mahmood

Photo Credit ed g2s

Photo Credit Ismailim

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.