ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Πολυκατοικία φτιαγμένη από κοντέινερ!

Ξεπερνά κάθε προηγούμενη κατασκευή!

Η πολυκατοικία, που ονομάζεται «Drivelines Studios», έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Lot-ek και αποτελείται από 140 ανακυκλωμένα εμπορευματοκιβώτια και έχει ύψος επτά ορόφων!

Έχει εγκατασταθεί σε ένα περίεργο τριγωνικό σημείο στο Γιοχάνεσμπουργκ (η πόλη φιλοξενεί επίσης καταλύματα για φοιτητές με βάση τα κοντέινερ) και αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα διατεταγμένα σε σχήμα V, με χώρο αυλής που έχει πισίνα και κήπο στο κέντρο.

Το «Drivelines Studios» αποτελείται από δύο ξεχωριστούς όγκους οικιστικών μονάδων, με τις εξωτερικές όψεις να είναι ίσιες και ευθυγραμμισμένες, ενώ οι προσόψεις στην εσωτερική αυλή αρθρώνονται από τις σκάλες, τον πύργο του ανελκυστήρα και τις γέφυρες, που συνδέουν όλους τους ορόφους.

Τα διαμερίσματα ποικίλουν σε μέγεθος μεταξύ 27,8 τετραγωνικών μέτρων μέχρι 55,7 τετραγωνικών μέτρων. Το κάθε διαμέρισμα περιλαμβάνει κουζίνα και τραπεζαρία, σαλόνι, υπνοδωμάτιο και μπάνιο.

Τα 140 κοντέινερ που χρησιμοποιήθηκαν, επιλέχθηκαν με βάση το χρώμα και αφέθηκαν άβαφα. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σωστά, το ένα πάνω στο άλλο, και εγκαταστάθηκε μόνωση για να μετριάσουν την κακή θερμική τους απόδοση.

Η Lot-ek προσέθεσε επίσης λειτουργικά παράθυρα για την προώθηση του φυσικού αερισμού, ενώ προστέθηκε σκελετός και ανελκυστήρες για εύκολη πρόσβαση σε καθέναν από τους επτά ορόφους.

Το «Drivelines Studios» έχει συνολικό εμβαδόν ορόφου περίπου 7.000 τετραγωνικά μέτρα. Το ισόγειο είναι κατανεμημένο από οικιστικούς και εμπορικούς χώρους, ενώ οι έξι όροφοι αποτελούνται μόνο από διαμερίσματα.

Πηγή: New Atlas / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.