ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θύελλα που έρχεται!

Εικόνες που δείχνουν την τρομερή δύναμη της φύσης!

Η φωτογράφος Καμίλ Σίμαν (Camille Seaman) ταξιδεύει στον κόσμο απαθανατίζοντας φευγαλέες στιγμές της δύναμης της φύσης σε διάφορα τοπία.

Από την τήξη των παγόβουνων σε αμφότερους τους πόλους μέχρι τους θυελλώδεις ανεμοστρόβιλους σε ολόκληρη την Αμερική, η Seaman προβάλλει την ομορφιά, τον τρόμο, την εύθραυστη μεταβολή των καιρικών φαινομένων, στις ψηφιακές και κινηματογραφικές εικόνες της.

Η ενασχόληση της με αυτό το είδος της φωτογραφίας ξεκίνησε μετά από προτροπή της οκτάχρονης κόρης της, ενώ παρακολουθούσαν μια σχετική εκπομπή στην τηλεόραση.

Στο νεώτερο βιβλίο της, «The Big Cloud», επικεντρώνεται σε σούπερ καταιγίδες γύρω από την Αμερική, ενώ περιλαμβάνει πλάνα και γραπτές σκέψεις της για την εμπειρία της σχετικά με τις καταιγίδες.

«Μερικές φορές, συναντηθήκαμε με προληπτικούς κατοίκους που δεν τους άρεσε να είμαστε εκεί. Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους είχαν χάσει τα σπίτια τους ή τους αγαπημένους τους σε καταιγίδες», γράφει η Seaman στον πρόλογο.

«Ήταν σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν ξέρουν ποια θα ήταν η ημέρα που ένας ανεμοστρόβιλος θα μπορούσε να φτάσει στην πόλη τους.

»Ήταν σημαντικό ότι οι καταιγίδες μας που κυνηγούσαμε να μην έφερναν καταστροφές … Πάντα ήθελα οι εικόνες μου να μιλάνε για τη δυαδικότητα όλων των πραγμάτων – να μιλήσω με την ουσιαστική αλήθεια ότι μπορεί να υπάρχει ομορφιά σε κάτι τρομερό και αντίστροφα, ότι δεν υπάρχει καμία δημιουργία χωρίς καταστροφή», επισημαίνει.

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.