ΤΟΠΟΙ

Το «στοιχειωμένο» χωριό που κατάπιε η άμμος!

Οι κάτοικοι λένε ότι τους έδιωξε ένα «κακό Τζίνι»!

Photo Credit  Katiekk

Περίπου δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Αλ Μαντάμ (Al Madam), στον παλιό δρόμο Ντουμπάι-Χατά, στα Εμιράτα, βρίσκεται ένα χωριό που ονομάζεται «παλιά Αλ Μαντάμ» ή «χωριό φάντασμα», και έχει εγκαταλειφθεί από τη δεκαετία του ’90.

Κάποτε κατοικούσαν μέλη της φυλής Αλ Κουτμπί (Al Kutbi), οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στις τρεις εξέχουσες φυλές που ζουν στην περιοχή της Al Madam. Για κάποιο λόγο οι κάτοικοι μάζεψαν τα πράγματα τους και εξαφανίστηκαν.

Οι τοπικοί θρύλοι θεωρούν ότι είναι το κακό Τζίνι, ήταν αυτό που οδήγησε τους ανθρώπους μακριά. Το Τζίνι που ξέρουμε από το παραμύθι του Αλαντίν ήταν καλό. Όμως, γενικά, θεωρείται για τους Άραβες και τους Μουσουλμάνους, ένα υπερφυσικό πλάσμα που μοιάζει με δαίμονα…

Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι κάτι υπερφυσικό συνέβη στην Al Madam. Αλλά στην πραγματικότητα η αιτία της εγκατάλειψης δεν είναι τίποτα περισσότερο από την άμμο της ερήμου που σκέπαζε τα πάντα.

Το χωριό αποτελείται από δύο σειρές πανομοιότυπων κατοικιών και ένα τζαμί στο ένα άκρο. Οι παλαιότερες αναφορές δείχνουν ότι τα σπίτια χτίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ή του ’80 ως μέρος ενός έργου στέγασης.

Και τα σπίτια ήταν καλά κτισμένα. Δεν υπάρχουν σχεδόν καμία φθορά αν και έχει περάσει περισσότερο από μια δεκαετία εγκατάλειψης.

Ωστόσο, κανένα από αυτά τα κτίρια δεν ξέφυγε από την έρημο. Όλα τα έχει «καταπιεί» η άμμος και δεν υπάρχει σπίτι που να μην είναι «θαμμένο», από τη μέση μέχρι την οροφή.

Το Al Madam βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από την πόλη του Ντουμπάι και είναι πλέον ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες.

Photo Credit cooldisel

Photo Credit cooldisel

Photo Credit Alexandermcnabb

Photo Credit captsri

Photo Credit tattoosandtacos

Photo Credit yazbery

Photo Credit prinsesgreta

Photo Credit hany.rabah

Πηγή: Amusing Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.