ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ο άνθρωπος που ταξιδεύει, για να σώσει τα αδέσποτα!

Έχει βοηθήσει εκατοντάδες!

Ο Αντγάρδο Πέρος Ζουνίγκα (Edgardo «Perros» Zuniga) ή ο «άνθρωπος των σκυλιών», όπως είναι γνωστός, ταξιδεύει σε όλο το Μεξικό με το τρίκυκλο ποδήλατο του, αναζητώντας εγκαταλελειμμένα και τραυματισμένα αδέσποτα σκυλιά, για να τα διασώσει και να τα δώσει για υιοθεσία.

Όταν έφυγε από το σπίτι του στο Γαλίσκο (Jalisco) το 2013, ο Edgardo έθεσε έναν πολύ σαφή στόχο για τον εαυτό του: Να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα σκυλιά.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, μέχρι το 2018, ταξίδεψε σε 14 μεξικανικές Πολιτείες και διέσωσε πάνω από 400 εγκαταλελειμμένα τετράποδα.

Βοήθησε επίσης σκυλιά που δεν ήταν κατάλληλα για υιοθεσία, αντιμετωπίζοντας τις ασθένειές τους, ταΐζοντάς τα και κάνοντας τα πάντα για να βελτιώσει τη ζωή τους.

Ο «φύλακας άγγελος» των σκύλων, ταξιδεύει μαζί με μια χούφτα πιστών σκυλιών, τα οποία απαρτίζουν την «ομάδα διάσωσης» του, κάτι που όπως ισχυρίζεται, κάνει τη δουλειά του πολύ πιο εύκολη, δείχνοντας στα αδέσποτα που συναντά, ότι μπορούν να τον εμπιστεύονται.

Ο Edgardo λέει ότι πρόσθεσε το «Perros» (ισπανική λέξη για τα σκυλιά) στο όνομά του, επειδή είναι ενδεικτικό της δουλειάς του και ενημερώνει τους ανθρώπους ότι είναι αφιερωμένος στην αποστολή του να βοηθήσει τα αδέσποτα.

«Δεν είναι ποτέ αργά για να κάνουμε κάτι καλό, ανεξάρτητα από τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν», δήλωσε ο Edgardo «Perros» Zuniga. «Ακόμη και αν δεν υπάρχει φαγητό ή φάρμακο, προσπαθώ να τα αποκαταστήσω με αγάπη και να τα δώσω για υιοθεσία.

Στο τρίκυκλο του μεταφέρει τις βασικές προμήθειες για τον εαυτό του, πολλά φάρμακα και τρόφιμα για τα σκυλιά.

Στη διάρκεια του ατέλειωτου ταξιδιού του κάνει περίεργες δουλειές, για να μπορεί να βγάζει κάποια χρήματα ώστε να φροντίζει τα σκυλιά του, αλλά βασίζεται επίσης στην καλοσύνη των συνανθρώπων.

Από τότε που ένα βίντεο με αυτόν έγινε viral στο Facebook το 2016, οι άνθρωποι άρχισαν να πλησιάζουν τον ίδιο και την ομάδα των σκύλων του, προσφέροντας βοήθεια με όποιον τρόπο μπορούσαν.

Ο Edgardo αποκαλεί την αποστολή του «ταξίδι για να ξυπνήσει τη συνείδηση ​​των ανθρώπων», προσθέτοντας ότι ποτέ δεν ζητά τίποτα από κανέναν, αλλά όλοι «βλέπουν τι μπορούν να κάνουν αυτά τα πιστά ζώα για εμάς τους ανθρώπους».

«Τα σκυλιά δεν νοιάζονται αν βρέχει, αν διασχίζουμε μια έρημο ή αν πεινάμε, θα είναι πάντα δίπλα μου», επισημαίνει.

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.