ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτεινές κολώνες στον ουρανό!

Μαγική εικόνα πάνω από τη λίμνη Σουπέριορ!

Ο φωτογράφος Βίνσεντ Μπρέιντι (Vincent Brady), ο οποίος ειδικεύεται στη λήψη νυχτερινών πλάνων, πήρε αυτήν την εκπληκτική φωτογραφία, όταν βγήκε από το σπίτι του με σκοπό να φωτογραφίσει το Βόρειο Σέλας.

«Αισθάνθηκα μια ευχάριστη έκπληξη όταν είδα αυτές τις «κολώνες» που κατέβαιναν από τον ουρανό, πάνω από τον κόλπο Γουάιτφις (Whitefish), στο Μίσιγκαν, στη λίμνη Superior», γράφει ο ίδιος στο Instagram.

«Αυτά τα ασυνήθιστα «ανάγλυφα» φώτα μάλλον προκλήθηκαν από κρυστάλλους πάγου στην ατμόσφαιρα, οι οποίοι αντανακλούν και διαθλούν το φως από τεχνητές πηγές φωτός», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει ο Brady, τα κόκκινα φώτα κάτω από τις «κολώνες» προέρχονται από το καναδικό νησί Ιλ Παρζιέν (Ile Parisienne) και ανεμογεννήτριες.

Πάντως, με την πρώτη ματιά, η εντυπωσιακή αυτή εικόνα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός οπτικού αποτελέσματος από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Αντί, όμως, για την «πρώτη επαφή», αυτή η όμορφη λάμψη είναι στην πραγματικότητα μια ψευδαίσθηση και ένα αρκετά κοινό οπτικό, αλλά πάντως εκπληκτικά όμορφο φαινόμενο, το οποίο ονομάζεται «στήλη φωτός» (light pillar) και έχει εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές, όπως στη Γεωργία και στον βόρειο Καναδά.

Πηγή: Mother Nature Network / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.