ΤΟΠΟΙ

H σιωπηλή ομορφιά μιας εγκαταλελειμμένης πόλης!

Πλέον έχει παραδοθεί στη φύση.

Μια πόλη της σοβιετικής εποχής βρίσκεται στα βουνά της Αμπχαζίας και κάποτε ήταν τόπος για την ελίτ της ευρύτερης περιοχής.

Η Ακαρμάρα (Akarmara), σήμερα, είναι κατάφυτη με τα δέντρα να ανεβαίνουν ακόμη και στις λιγοστές στέγες σπιτιών που παραμένουν άθικτες.

Η φύση έχει ανακτήσει αργά τη μικρή πόλη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους την εγκατέλειψαν στη διάρκεια του πολέμου Γεωργίας και Αμπχαζίας το 1992 -93, όταν η περιοχή βρισκόταν σε κατάσταση πολιορκίας.

Η Akarmara ουσιαστικά ήταν η καλύτερη γειτονιά της Τκβαρτσέλι (Tkvarcheli ή Tqwarchal), η οποία αποτελούσε το κέντρο εξόρυξης άνθρακα και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αμπχαζίας.

Παρά το γεγονός ότι είχε μόνο λίγα διαμερίσματα, διέθετε μια αυτόνομη υποδομή. Είχε μια αγορά, ένα εστιατόριο, ένα νοσοκομείο και ένα πολιτιστικό κέντρο.

Τώρα, είναι μια πόλη φάντασμα. Η Akarmara συνδέεται με τη γύρω περιοχή μέσω μιας γραφικής ψηλής σιδηροδρομικής γέφυρας. Σήμερα, οι ράγες έχουν φύγει και η πρασινάδα από βρύα εγκαταστάθηκε στη θέση τους.

Ακόμα, ο τοπικός σιδηροδρομικός σταθμός είναι απλώς ένα το κατάφυτο κέλυφος ενός κτιρίου. Ίσως το πιο εκπληκτικό είναι ότι κάποιες οικογένειες εξακολουθούν να ζουν εκεί, επιβιώνοντας μόνες τους χωρίς τις πολυτέλειες της σύγχρονης υποδομής.

Βίντεο Ninurta

Πηγή: Russia Today / Photo Credit Nikolai Vassiliev / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.