ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Αποικία 1.000 σπάνιων χταποδιών!

Η μεγαλύτερη που έχει εντοπισθεί ποτέ!

Οι ερευνητές του σκάφους «Nautilus» μετά το σπάνιο χταπόδι «Ντάμπο» που εντόπισαν, έφεραν στο φως ένα ακόμα εντυπωσιακό βίντεο, αυτή τη φορά από μια αποικία αναπαραγωγής με 1.000 σπάνια χταπόδια.

Ο εντοπισμός του έγινε στην ίδια θαλάσσια περιοχή με τον «Ντάμπο», στο Ντάβιντσον Σιμάουντ (Davidson Seamount), ανοικτά των ακτών του Μοντερέι (Monterey), στην Καλιφόρνια.

Το Davidson Seamount είναι ουσιαστικά ένα υποβρύχιο βουνό που «ξεχειλίζει» 2.400 μέτρα από τον βυθό του ωκεανού. Η μαζική δομή είναι μήκους 41 χιλιομέτρων και πλάτους 13 μέτρων.

Ακόμη και η κορυφή του βρίσκεται σε βάθος 1.200 μέτρων, καθιστώντας δύσκολη τη μελέτη του βιότοπου σε αυτά τα νερά.

Σύμφωνα με την ομάδα του ερευνητικού σκάφους, τα ύδατα και η περιοχή γύρω από αυτό έχουν χαρτογραφηθεί εκτενώς, ωστόσο, υπάρχει μια περιοχή βαθέων υδάτων στη νοτιοανατολική πλευρά του βουνού, η οποία είχε εξερευνηθεί λιγότερο.

Σε αυτό το σημείο μετά από 35 ώρες εξερεύνησης βρήκαν μια άνευ προηγουμένου αποικία του Muusoctopus robustus, ενός είδους μοβ χταποδιών βαθιάς θάλασσας.

«Πήγαμε προς την ανατολική πλευρά αυτού του μικρού λόφου και αρχίσαμε να βλέπουμε εκατοντάδες χταπόδια προσκολλημένα στους βράχους σε ανεστραμμένες θέσεις για να προστατεύσουν τα αυγά τους», είπε ο επικεφαλής της αποστολής Τσαντ Κίνγκ (Chad King).

Όπως εκτίμησαν, πρέπει να ήταν γύρω στα 1.000 χταπόδια, από τα οποία ελάχιστα κολυμπούσαν και τα υπόλοιπα αποτελούσαν ένα εκπληκτικό ντεκόρ του βυθού.

Αυτή είναι η δεύτερη αναπαραγωγική αποικία των χταποδιών του γένους Muusoctopus που ανακαλύφθηκε. Η προηγούμενη είχε εντοπισθεί έξω από την ακτή του Ειρηνικού, στην Κόστα Ρίκα. Η αποικία αυτή αποτελείται από περίπου 100 χταπόδια.

Πηγή: Smithsonian / Βίντεο EVNautilus / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.