ΖΩΗ

Οι καθαριστές των αυτιών!

Παράδοση αιώνων σε πόλη της Κίνας!

Τα καθαρά αυτιά είναι για τους Κινέζους θέμα υγείας και ιδιαίτερα στην πόλη Τσενγκντού (Chengdu), πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής επαρχίας της Σιτσουάν (Sichuan) της Κίνας, αποτελεί κάτι σαν εμμονή.

Σε αυτή τη μοναδική τοπική παράδοση, ο καθαρισμός γίνεται σε πάρκα και τους δρόμους από εκπαιδευμένους καθαριστές, οι οποίοι διαθέτουν δεκάδες εργαλεία για να μπορούν να καθαρίσουν το εσωτερικό του αυτιού, ακόμα και το τύμπανο.

Ο καθαρισμός αυτιών είναι μέρος μιας μοναδικής τοπικής παράδοσης, η οποία που πιστεύεται ότι χρονολογείται από πολλούς αιώνες, στη δυναστεία των Σοφών (960-1279).

Μέχρι σήμερα, αυτοί οι άντρες -και λιγότερο συχνά γυναίκες- στήνουν το «μαγαζί» τους σε κεντρικά σημεία της πόλης και υποδέχονται τους πελάτες, που είναι και πολλοί περίεργοι τουρίστες.

Αν και περιστασιακά δημιουργούν ένα προσωρινό κατάστημα για μια μέρα με λίγες καρέκλες, το έργο τους συνεχίζει να είναι μια υπαίθρια, ανεπίσημη υπόθεση.

Ο καθαρισμός των αυτιών με αυτόν τον τρόπο είναι για τους ντόπιους τόση συχνή, όσο και το κούρεμα. Σύμφωνα με μια έκθεση του 2016, οι καθαριστές των αυτιών υποβάλλονται σε εκτεταμένη εκπαίδευση για να αναπτύξουν την ακρίβεια και την σταθερότητα πριν ακουμπήσουν ένα αυτί.

Μια εκπαιδευτική άσκηση τους περιλαμβάνει τη χρήση λαβίδων για να βγάλουν μικροσκοπικά νήματα από ένα αναμμένο κερί χωρίς να σβήνουν τη φλόγα.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Chengdu πιστεύουν ότι ο καθαρισμός του αυτιού βελτιώνει την υγεία με την τόνωση των σημείων που αποφορτίζουν την ένταση, κάτι σαν μασάζ.

Πηγή: BBC / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Κατηγορίες:ΖΩΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.