ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πάγοι που λιώνουν στην Αρκτική!

Αποκαλυπτικές αεροφωτογραφίες!

Ο διάσημος Γερμανός φωτογράφος και σχεδιαστής Τομ Χέγκεν (Tom Hegen) πήρε ταξίδεψε στους πάγους της Αρκτική και ιδιαίτερα στη Γροιλανδία, αποκαλύπτοντας με τα εναέρια πλάνα του τις επιπτώσεις από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η σειρά του «Two Degree Celsius» του Tom Hegen εξετάζει μόνο τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης, η οποία προκαλείται κυρίως από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

«Η άνοδος της παγκόσμιας στάθμης της θάλασσας θα είναι μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις του 21ου αιώνα», γράφει στην ιστοσελίδα του Hegen.

«Ένα από τα κύρια αίτια είναι η τήξη των πάγων. Μόνο τα παγόβουνα της Γροιλανδίας, αν λιώσουν, μπορούν να δώσουν τόσο νερό, ώστε να αυξηθούν τα παγκόσμια επίπεδα της θάλασσας περισσότερο από 7 μέτρα».

Ο Hegen επισημαίνει ακόμα ότι «η Αρκτική είναι ο τόπος που παρέχει την πρώτη ένδειξη για το πώς οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν το οικοσύστημα της Γης».

Σύμφωνα με τον Tom, ο πάγος της Αρκτικής μοιάζει περισσότερο σαν το «Ελβετικό τυρί», καθώς καλύπτεται από χιλιάδες εποχιακούς ποταμούς και λίμνες, μέσω των οποίων μπορεί να ρέει το νερό από την επιφάνεια του προς τον ωκεανό.

Πιστεύεται ότι τα παγκόσμια επίπεδα της θάλασσας είναι πιθανό να αυξηθούν κατά περισσότερο από 60 εκατοστά μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα, γεγονός που απειλεί να εκτοπίσει από τα σπίτια του το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Πηγή: Creative Boom / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.