ΤΟΠΟΙ

Η πόλη των φαντασμάτων!

Η «πιο στοιχειωμένη στην Αμερική», σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι κάτοικοι!

Το Άλτον (Alton) είναι μια μικτή πόλη 30.000 κατοίκων στο Ιλινόις, αλλά έχει πίσω της μια μεγάλη και ανατριχιαστική παράδοση, που την έχει κάνει δημοφιλή προορισμό για κυνηγούς φαντασμάτων και παραφυσικής δραστηριότητας.

Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, το Alton ήταν τόπος φυλάκισης Νοτίων, από τους οποίους 2.000 έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη επιδημία ευλογιάς του 1863-1864.

Τα πνεύματα αυτών των ανθρώπων λέγεται ότι συνεχίζουν να στοιχειώνουν την πόλη και οι θρύλοι μιλούν για φαντάσματα που φορούν τις στολές της Συνομοσπονδίας.

Κεντρικό, στοιχειωμένο, σημείο είναι το αρχοντικό Μακπάικ (McPike), το οποίο είναι γνωστό σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα σπίτια στη χώρα.

Αυτό το επιβλητικό, τρομακτικό κτίριο προσελκύει εκατοντάδες παραφυσικούς ερευνητές και κυνηγούς φαντασμάτων, που θέλουν να ξεθάψουν τα μυστηριώδη μυστικά του.

Το σπίτι χτίστηκε το 1869 στο Μάουντ Λοκάουτ (Mount Lookout), ένα από τα υψηλότερα σημεία στο Alton. Πήρε το όνομα του από τον αρχικό ιδιοκτήτη του, δήμαρχο του Alton και τον τοπικό επιχειρηματία Henry McPike, ο οποίος έζησε στο αρχοντικό μέχρι το θάνατό του το 1910.

Έκτοτε, οι κάτοικοι ανέφεραν περίεργους, ανεξήγητους θορύβους και φώτα που αναβοσβήνουν, σε συνδυασμό με πολλαπλές παρατηρήσεις φαντασμάτων.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο ίδιος ο Henry McPike, μαζί με τη σύζυγο του, συνεχίζει να περιφέρεται στο αρχοντικό, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι το φάντασμα είναι το πνεύμα μιας γυναίκας που πέθανε σε ένα λουτρό μέσα στο σπίτι, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο στοιχειωμένο κτίριο στο Αλτον. Η πρώτη Εκκλησία, που ιδρύθηκε το 1830, έχει επίσης ένα σκοτεινό παρελθόν.

Το φθινόπωρο του 1934 ο ιεροκήρυκας της εκκλησίας, Φίλιπ Μέρσερ (Philip Mercer) πέθανε κάτω από ανεξήγητες και μυστηριώδεις συνθήκες.

Κατά την επίσκεψη του σε μέλος της εκκλησίας, ο Mercer ξαφνικά αρρώστησε, συνταρασσόταν από δυνατούς σπασμούς και αδυναμία να μιλήσει. Δεν υπήρχε καμία ιδέα για το τι του συνέβη.

Επέστρεψε στο γραφείο του στην εκκλησία, και αρκετές μέρες αργότερα βρέθηκε εκεί κρεμασμένος από το ταβάνι. Πολλά μέλη της κοινότητας πίστευαν ότι είχε κακοποιηθεί από ένα κακό πνεύμα, το οποίο του είχε προκαλέσει αυτοκτονία.

Από τον πρόωρο θάνατο του Μέρσερ, η εκκλησία αποτέλεσε τόπο με πολλά ανεξήγητα γεγονότα. Οι πόρτες και τα παράθυρα ξαφνικά ανοίγουν και κλείνουν, οι ψιθυριστές φωνές συχνά ακούγονται και το πιάνο παίζει μόνο του.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ντόπιων, το πνεύμα του ιεροκήρυκα ζει μέσα στους τοίχους της εκκλησίας, στοιχειώνοντας ενορίτες ακριβώς όπως ο ίδιος είχε βασανιστεί από κακά πνεύματα.

Μια παρόμοια ιστορία λέγεται και για το αρχαιότερο σχολείο του Alton, το Μίλτον (Milton School House). Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, μια κοπέλα, που την έλεγαν Μαίρη, δολοφονήθηκε κάτω από ιδιαίτερα φρικιαστικές συνθήκες μέσα στο σχολείο.

Από τότε, το πνεύμα της έχει στοιχειώσει το κτίριο. Τα αντικείμενα μετακινούνται από τη θέση τους μυστηριωδώς, και συχνά βρίσκονται στους μακρινούς διαδρόμους.

Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι δεν φεύγουν, αντίθετα απολαμβάνουν την δημοσιότητα και τις επισκέψεις τουριστών, ιδιαίτερα την περίοδο του Χαλοουίν…

Πηγή: The Vintage News / Βίντεο EnjoyIllinois / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.