ΖΩΗ

Το μεγαλύτερο μονοπάτι του κόσμου!

Θα περνά από όλη την ακτογραμμή της Αγγλίας!

Photo Credit Andrew Bone

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα φιλόδοξο σχέδιο με τη δημιουργία ενός μονοπατιού για πεζούς, το μήκος του οποίου φτάνει τα 4.500 χιλιόμετρα!

Το England Coast Path αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020 και θα είναι στη διάθεση των πεζοπόρων για τη βόλτα τους, αν και θα είναι… λίγο μεγάλη.

Το «μονοπάτι» είναι μια συλλογή από νέα και παλιά μονοπάτια, τα οποία ξεκινούν κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτής, κοντά στο Μπρίστολ, συνεχίζουν κατά μήκος της χώρας και φτάνουν μέχρι το Λίβερπουλ.

Το England Coast Path, που γίνεται σε συνεργασία της κυβέρνησης με την οργάνωση Natural England, προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας νομικής πράξη του 2009, η οποία χορήγησε σε όλους το δικαίωμα να περπατούν και να εξερευνούν τις ακτές της χώρας.

Photo Credit Ian Dagnall

Πριν από αυτή την πράξη, μόνο οι μισές από τις ακτές της Αγγλίας ήταν προσιτές στο κοινό, σύμφωνα με μια έκθεση του The Guardian του 2016.

Έκτοτε, η Natural England και το υπουργείο Περιβάλλοντος, διαπραγματεύτηκαν με τους τοπικούς γαιοκτήμονες, αγρότες και άλλες ομάδες συμφερόντων, για να αναπτύξουν τις διαδρομές οι οποίες χρειάζονται.

Photo Credit John Fielding

Λόγω της διάβρωσης των ακτών, χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να προχωρήσει το έργο, με ανανέωση και μεταβολή των σχεδίων. Συνολικά, 66 μονοπάτια βρίσκονται σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018.

Το South West Coast Path (πρώτη εικόνα) το οποίο καλύπτει 1.010 χιλιόμετρα ακτογραμμής, είναι ένα από τα 11 γνωστά μονοπάτια που θα ενταχθούν στο English Coast Path.

Photo Credit Adrian Pingstone

Πριν γίνει το σχέδιο για την αγγλική ακτογραμμή, το South West Coast ήταν το μακρύτερο μονοπάτι στη χώρα. Μόνο αυτό το μονοπάτι δημιουργεί περίπου 393 εκατομμύρια δολάρια κέρδη ετησίως για την περιφερειακή οικονομία.

Οπότε οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι English Coast Path, το οποίο θα εκτείνεται κατά μήκος των περισσότερων ακτών της Αγγλίας θα έχει παρόμοιο όφελος και για άλλες περιοχές.

Πηγές: Mother Nature Network και Wikipedia / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.