ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γκράφιτι με νήματα και βίδες!

Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο!

Μια νεαρή καλλιτέχνης από τη Λισαβόνα, η Άνα Μάρτινς (Ana Martins) ή Αϊναΐ (Aheneah), δημιούργησε αυτό το ιδιόρρυθμο έργο τέχνης σε τοίχο μιας γειτονιάς στο προάστιο Βίλε Φρένκε ντε Ζίρε (Vila Franca de Xira).

Το θέμα της είναι ένα κορίτσι το οποίο πετά, ανοίγοντας τα φτερά του, παραπέμποντας στην ελευθερία που επιθυμεί και επιδιώκει η νεολαία, όταν τελειώνει τους σπουδές.

Το έργο βρίσκεται κατά μήκος μιας δημοφιλούς διαδρομής προς ένα τοπικό σχολείο, και έχει φτιαχτεί με περισσότερες από 2.300 βίδες και σχεδόν 760 μέτρα νήμα!

«Κάθε μέρα, εδώ και πολλά χρόνια, χιλιάδες παιδιά περνούν από αυτό το σημείο, ενώ πηγαίνουν από το σπίτι στο σχολείο και από το σχολείο στο σπίτι. Τις περισσότερες φορές απλώς είναι βυθισμένα στις σκέψεις τους, χάνονται στο χώρο, το χρόνο και τη ρουτίνα. Μέχρι που τα μονοπάτια τους πρέπει να αλλάξουν τις κατευθύνσεις. Αυτό μου συνέβη πριν από μερικά χρόνια», επισημαίνει η Aheneah.

Η νεαρή καλλιτέχνης ανακάλυψε τον κόσμο των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, λαμβάνοντας παράλληλα ένα πτυχίο γραφικού σχεδιασμού, τελειώνοντας τις σπουδές της το 2017.

Αυτό που διερευνά είναι οι συνδέσεις μεταξύ ψηφιακών και αναλογικών μέσων, επιδιώκοντας να «αποδομήσει, να αποσυμφορήσει και να μετατρέψει μια παραδοσιακή τεχνική σε ένα σύγχρονο γραφικό, συνδέοντας πολιτισμούς και γενιές».

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.