ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θρυλικές μηχανές γίνονται παράξενα γλυπτά!

Διαλύονται και είναι σαν τρισδιάστατα διαγράμματα!

Ο καλλιτέχνης John Peralta παίρνει μηχανές που έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάθε σπίτι, όπως ραπτομηχανές, γραφομηχανές, μηχανές προβολής ταινιών ή κάμερες και τις μετατρέπει σε κάτι εντελώς ξεχωριστό.

Τις παίρνει, τις διαλύει με κατσαβίδια και τανάλιες και στη συνέχεια τις συνδέει με νήματα και με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν ένα γλυπτό με τα διάφορα μέρη του να απέχουν το ένα από το άλλο, αφήνοντας τη φαντασία να τα ενώσει στην αρχική τους μορφή.

«Το 2005, ενώ κατοικούσα στο Χονγκ Κονγκ, το διαλυμένο διάγραμμα ενός ποδηλάτου στο πίσω μέρος ενός περιοδικού», λέει ο John. «Αυτή ήταν η έμπνευση μου για την εύθραυστη ομορφιά των αντικειμένων και φαντάστηκα μια τρισδιάστατη έκδοση με πραγματικό αντικείμενο».

Χρησιμοποιώντας μόνο ένα χάρακα και απλά εργαλεία, τα οποία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί και σήμερα, ο Peralta ανέπτυξε τεχνικές, παρουσιάζοντας με μοναδικό τρόπο τα εξαρτήματα, τα οποία αποτελούν αυτά τα ταπεινά μηχανήματα.

«Τα θέματα που επιλέγω για τη σειρά «Mechanations» αποτελούν στην ουσία τρισδιάσταστες εικόνες. Μου αρέσει επίσης να σκέφτομαι ότι προκαλούν αναμνήσεις που έχουμε ξεχάσει εδώ και πολύ καιρό».

Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του ο Peralta, «τα μηχανήματα που επιλέγω για τα γλυπτά μου είναι παραδείγματα εξαιρετικής σχεδίασης και μηχανικής. Είναι συνήθως αντικείμενα με τα οποία οι περισσότεροι από εμάς έχουν κάποιο επίπεδο προσωπικής εμπειρίας. Για παράδειγμα, η ραπτομηχανή που χρησιμοποιούσε η γιαγιά σας ή η γραφομηχανή που μάθατε να πληκτρολογείτε».

Πηγή: Flashbak / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.