ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο άνθρωπος που φυλά τα δέντρα φαντάσματα!

Υπάρχουν και τέτοια!

Κρυμμένο στα δάση του Κρατικού Πάρκου Ρέντγουντ Χένρι Κάουελ (Henry Cowell Redwoods State Park), στην Καλιφόρνια, είναι ένα μικρό σύμπλεγμα ασυνήθιστα χλωμών δέντρων, τα οποία λένε «φαντάσματα».

Αυτά τα «δέντρα φαντάσματα» είναι αλμπίνο και εξαιρετικά σπάνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα εκατομμύρια ρέντγουντ (ερυθρόδεντρο) στο πάρκο, μόνο 13 είναι αλμπίνο.

Λόγω απειλών για το οικοσύστημα τους, ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν τις ακριβείς τοποθεσίες αυτών των δέντρων. Ο Ντέιβ Κιούτι (Dave Kuty) είναι ένας από αυτούς.

Επί 40 χρόνια είναι ανεπίσημος φύλακας των αλμπίνο δέντρων, λόγω της αγάπης του για αυτά τα ξεχωριστά και σπάνια είδη, τα οποία επισκέπτεται καθημερινά για να διαπιστώσει αν παραμένουν ανέπαφα.

Τα δέντρα με αλμπινισμό έχουν δημιουργηθεί λόγω γενετικής μετάλλαξης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παράξουν χλωροφύλλη.

Κι ενώ η έλλειψη χλωροφύλλης σε άλλα φυτά ή δέντρα θα σήμαινε θάνατος, το ρέντγουντ έχει μια τεχνική που του εξασφαλίζει την επιβίωσή του: τον παρασιτισμό.

Φυτρώνει κοντά σε ένα μη αλμπίνο ρέντγουντ και μπολιάζει τις ρίζες του σ΄αυτό, προκειμένου να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Τα δέντρα του είδους φτάνουν σε ένα μέγιστο ύψος 20 μέτρων.

Πηγή: Great Big Story / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.