ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφηρημένοι φωτογραφικοί πίνακες!

Μείξη φωτογραφίας και χρωμάτων από μελάνι!

Ο καλλιτέχνης Μαρκ Λοβτζόι (Mark Lovejoy) δημιουργεί μοτίβα που σε τρελαίνουν, χρησιμοποιώντας και τις δυο τέχνες. Τη φωτογραφία και τη ζωγραφική.

Ο πλούτος των χρωμάτων και τα επαναλαμβανόμενα, στροβιλιστικά μοτίβα, κάνουν το έργο του να ξεφεύγει από τα όρια της φωτογραφίας ή της ζωγραφικής, και θυμίζουν πίνακες του Τζάκσον Πόλοκ.

Όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι ζωγράφος, αλλά φωτογράφος, ο οποίος πειραματίσθηκε με τα μελάνια των εκτυπωτών και διαπίστωσε ότι μπορούν να του δώσουν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, το οποίο μοιάζει με αφηρημένη ζωγραφική, με παχιές πινελιές χρώματος.

Ο Lovejoy εξέτασε τα βιομηχανικά μελάνια, ζύγισε γραμμάρια ή κλάσματα του γραμμαρίου και ανακάτεψε διάφορα χρώματα. Από αδιαφανές λευκό, κόκκινο, μεταλλικά αργυρά και χρυσά, μέχρι μαύρο, πράσινο ή μπλε.

Πριν λίγα χρόνια αγόρασε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και μερικές εμπορικές μελάνες εκτύπωσης και άρχισε αυτή τη διαδικασία της μείξης ζωγραφικής και φωτογραφίας. «Αυτό που περίμενα να φωτογραφήσω μετατράπηκε σε έργο 6 ετών με πάνω από 30.000 εικόνες», επισημαίνει.

Μυριάδες μεμονωμένες εικόνες χρωμάτων, κεριών χρωστικών ουσιών και ρητινών, φωτογραφήθηκαν και επαναλήφθηκαν ατέλειωτες φορές με διαφορετικό φωτισμό, ώστε να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «αυτές δεν είναι φωτογραφίες ζωγραφικής – δεν υπάρχουν ζωγραφιές. Αυτές οι εικόνες είναι κάτι τόσο φευγαλέο όπως κάθε σκηνή ενός δρόμου ή ενός ηλιοβασιλέματος. Είναι φωτισμένες χρωστικές ουσίες, οι οποίες συμπεριφέρονται, ανάλογα με το μείγμα».

Πηγή: Design Collector / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.