ΖΩΗ

Σπίτια ολόκληρα μεταφέρονται με άλογα!

Μια πρακτική που κράτησε μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα!

Η μεταφορά σπιτιών με άλογα ήταν συνηθισμένη τον 18ο, τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Τα σπίτια που ήταν ξύλινα, φορτώνονταν πάνω σε πλατφόρμες με τροχούς και το έργο της μεταφοράς αναλάμβαναν ομάδες αλόγων.

Η μεταφορά σπιτιών συνεχίστηκε και μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, αλλά με τη διαφορά ότι τα άλογα αντικαταστάθηκαν από φορτηγά αυτοκίνητα. Σήμερα, η πρακτική αυτή είναι παρωχημένη στις αναπτυγμένες κοινωνίες.

Αυτές οι απίστευτες ιστορικές φωτογραφίες από την Αμερική αποτυπώνουν την προσπάθεια που έκαναν οι άνθρωποι σε άλλες εποχές, οι οποίοι για διάφορους λόγους μετακόμιζαν, κουβαλώντας μαζί και το σπίτι τους.

Μια μεταφορά γινόταν ακόμα και μετά από πώληση, καθώς πολλά σπίτια κατασκευάζονταν για αυτόν τον σκοπό. Οι τιμές ήταν γύρω στα 40 δολάρια για μια μονοκατοικία, έως 85 δολάρια (περίπου 2.500 δολάρια στα σημερινά χρήματα) για ένα διώροφο σπίτι.

Η Αμερικανική ιστορικός Τζέιν Σουίτλαντ (Jane Sweetland) σημειώνει στο μπλογκ της, ότι οι άνθρωποι μετακινούνταν συχνά κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, επιδιώκοντας «εύφορη γη, λατομεία, φάλαινες, θρησκευτική ανοχή, δικαιοσύνη» και «μερικές φορές μετά από τοπικές καταστροφές ή τυφώνες».

Αντί να μετακομίζουν σε ένα νέο σπίτι, η Sweetland σημειώνει ότι οι άνθρωποι απλώς ξερίζωναν τα θεμέλια της κατοικίας τους και την μετέφεραν σε έναν νέο τόπο.

Και προσθέτει ότι αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό κατόρθωμα όταν τα σπίτια είχαν καμινάδες, τζάκια οι «καμινάδες, τα τζάκια και σοβατισμένους τοίχους.

Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΖΩΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.