ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια γροθιά από λουλούδια!

Ένα διαφορετικό κοινωνικό μήνυμα μέσω γκράφιτι!

Μια υψωμένη γροθιά από λουλούδια είναι ένα μήνυμα ενότητας που στέλνει ο Ιταλός καλλιτέχνης του δρόμου Έρον (Eron), με γκράφιτι που ζωγράφισε σε δρόμο της πόλης Σανταρκάντζελο (Santarcangelo).

Ο Eron που κάνει τις δικές του παρεμβάσεις σε ανθρωπιστικά και κοινωνικά ζητήματα, δημιούργησε ένα καταπληκτικό κομμάτι, με τίτλο «Tower to the People» (παραλλαγή του συνθήματος «Power to the People»), μετατρέποντας έναν παλιό πύργο σε έργο τέχνης.

Το θέμα του είναι μια υπερυψωμένη γροθιά από ένα πλούσιο μπουκέτο με τριαντάφυλλα, ζωγραφισμένα με την τεχνική που τα παρουσιάζει σαν να είναι τρισδιάστατο.

Η αντίθεση ανάμεσα στην ευθραυστότητα των λουλουδιών και τη δύναμη του συμβόλου που δημιουργούν, μιλά για τη δύναμη του λαού όταν είναι ενωμένος.

Παρόμοια με τις προηγούμενες δημιουργίες του, ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε χρώμα με σπρέι για να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση του βάθους.

Το έργο μοιάζει με γλυπτό, σαν να χτίστηκε η γροθιά πάνω στον πύργο, και δύσκολα αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για ζωγραφική.

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης το έργο είναι ένα αφιέρωμα στη «δύναμη της ευγένειας, της δύναμης της μη βίας, της νίκης της καλοσύνης, του θριάμβου της αγάπης απέναντι στο μίσος, της έντασης της ποίησης, της τελειότητας της αρμονίας, και της επιθυμίας για ελευθερία και ειρήνη μεταξύ των λαών σε όλο τον κόσμο».

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.