ΖΩΗ

Τα εκκεντρικά πλωτά σπίτια!

Είναι φτιαγμένα από τμήματα ασθενοφόρων, αεροπλάνων ή λεωφορείων!

Στο Δυτικό Σάσεξ, στην Αγγλία, έχει σχηματιστεί μια μικρή κοινότητα από παράξενες κατοικίες, οι οποίες είναι φτιαγμένες από διάφορα υλικά που πετάχτηκαν στα σκουπίδια και παροπλισμένα οχήματα, αεροπλάνα και πλοία.

Ψυχή της κοινότητας και ιδρυτής είναι ο ιδιόρρυθμος Χάμις Μακένζι (Hamish Mckenzie), ο οποίος έχει κατασκευάσει τουλάχιστον επτά από τα περίπου 60 πλωτά σπίτια, καθένα από τα οποία έχει τη δική του, μοναδική εμφάνιση.

Ο Mckenzie κατασκευάζει αυτά τα σπίτια χρησιμοποιώντας ανταλλακτικά από παλιά λεωφορεία, βλήματα, αυτοκίνητα ή αεροπλάνα, και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια θεαματική και παράξενη κατοικία.

Μάλιστα, στο δικό του σπίτι, το ταχυδρομείο βρίσκεται σε ένα απίστευτο αντικείμενο. Σε ένα πεταμένο φούρνο μικροκυμάτων!

Τα πλωτά σπίτια είναι αγκυροβολημένα στις εκβολές του ποταμού Άντουρ (Adur) στην παράκτια πόλη Σόρχαμ ον Σι (Shoreham-on-Sea).

Εκεί, βρίσκονταν ένα «νεκροταφείο» για εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα και οχήματα, από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ στην ίδια περιοχή κατέληγαν και παροπλισμένα στρατιωτικά πλοία.

Ο McKenzie εξηγεί ότι έψαχνε να βρει στην περιοχή αυτή τη μύτη ενός πυραύλου ή ενός αεροπλάνου και τελικά με τα αντικείμενα που βρήκε, κατασκεύασε τα σπίτια του.

Ο ιδιόρρυθμος αυτός άνθρωπος μιλά για την ελευθερία που αισθάνεται ο ίδιος και οι άλλοι ιδιοκτήτες σε αυτή την κοινότητα, η οποία «αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα των ανθρώπων που ζουν στα πλωτά σπίτια».

Πηγή: Great Big Story /Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.