ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Μεθυσμένα πουλιά προκαλούν ανησυχία!

Πετούν χωρίς ισορροπία και ενεργούν παράξενα!

Η αστυνομία στο Γκίλμπερτ (Gilbert) της Μινεσότα έχει δεχτεί καταγγελίες για πουλιά, τα οποία έχουν παράξενη συμπεριφορά και πέφτουν πάνω σε παράθυρα σπιτιών ή αυτοκίνητα.

Όλοι διερωτώνται τι έχει συμβεί και η πιθανότερη αιτία, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι έχουν μεθύσει και πετούν «κάτω από την επιρροή» του αλκοόλ.

Πού βρήκαν, όμως, το αλκοόλ; Μέσα σε ορισμένους τύπους μούρων, όπως βατόμουρα και άλλα, τα οποία αναπτύσσονται στην περιοχή γύρω από το Gilbert και ωριμάζουν νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Τα νεαρά πουλιά τα βρίσκουν νόστιμα και «πέφτουν με τα μούτρα» να τα φάνε, αλλά στον οργανισμό τους εισέρχεται αιθανόλη και τα οδηγεί σε παράξενες συμπεριφορές.

Και καθώς το χειμώνα ετοιμάζονται για να πετάξουν προς τις νότιες περιοχές, πολλά είδη πτηνών τείνουν να τρώνε οποιαδήποτε τρόφιμα βρίσκουν, προκειμένου να βάλουν λίπος για το μακρύ ταξίδι. Δεν υπολογίζουν, όμως, το αλκοόλ.

Η Αστυνομία της πόλης καλεί τους πολίτες να την ενημερώνουν αν διαπιστώνουν περίεργες συμπεριφορές από τα πουλιά. Μάλιστα, σε ορισμένα μέρη,όπως το Πόρτλαντ, το Όρεγκον ή σε κέντρα για πτηνά στον Καναδά, λειτουργούν κέντρα αποκατάστασης για μεθυσμένα πουλιά, καθώς το φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο.

Το ίδιο είχε συνέβη και με παπαγάλους στην Αυστραλία, οι οποίοι έτρωγαν ώριμους, ζυμωμένους καρπούς από ένα κυαμοειδές δέντρο.

Αν και η ιδέα των μεθυσμένων μπορεί να φαίνεται αστεία, αλλά υπάρχει κινδυνεύει η ζωή τους, καθώς τείνουν να ενεργούν απρόσεκτα, να πετούν πολύ χαμηλότερα από το συνηθισμένο και να συγκρούονται με σκληρές επιφάνειες σε υψηλές ταχύτητες.

Πηγή: Oddity Central / Βίντεο Kare11 / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ, ΦΥΣΗ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.