ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

«Εξωγήινη» αθλητική πανεπιστημιούπολη!

Τα κτίρια μοιάζουν με ηφαίστεια!

Στην Κίνα ξεκίνησε η κατασκευή του «Quzhou Sports Campus», σχεδιασμένο από την εταιρεία MAD η οποία επιθυμεί το πάρκο να μοιάζει με μια «εξωγήινη φαντασία», κάτι ανάμεσα στη Γη και στον Άρη.

Το αθλητικό πάρκο των 700.000 τετραγωνικών μέτρων στην πόλη Κουζού (Quzhou), στην επαρχία Τσετσιάνγκ (Zhejiang), θα περιλαμβάνει ένα γήπεδο 30.000 θέσεων, ένα γυμναστήριο χωρητικότητας 10.000 ατόμων, μια πισίνα, αθλητική αίθουσα και υπαίθριους αθλητικούς χώρους.

Επίσης, στην πανεπιστημιούπολη πρόκειται να κατασκευαστούν ένα μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας, ένα ξενοδοχείο και διάφορα καταστήματα. Ακόμα πρόκειται να δημιουργηθεί και μια μεγάλη λίμνη, που θα δίνει άλλη διάσταση στην περιοχή.

«Ονειρευόμαστε όχι μόνο τη δημιουργία ενός αστικού χώρου για τον αθλητισμό και την οικολογία, αλλά και την μετατροπή του σε ένα μοναδικό πάρκο για τον κόσμο, δημιουργώντας μια σχέση ανάμεσα στην κληρονομιά της πόλης και την ιστορία του πολιτισμού Shanshui (είδος παραδοσιακής κινέζικης ζωγραφικής)», δήλωσε ο Μα Γιανσόνγκ (Ma Yansong), ιδρυτής της MAD .

Η γη γύρω από το Quzhou είναι έντονα δασική, με λόφους και βουνά στα ανατολικά και δυτικά. Η MAD έχει σχεδιάσει την πανεπιστημιούπολη, έτσι ώστε οι επισκέπτες που εισέρχονται μέσα από τα δέντρα και να βλέπουν ξαφνικά τα γήπεδα που βρίσκονται μπροστά τους, σαν να βρίσκονται ξαφνικά στον Άρη.

Έχει σχεδιαστεί ένας δακτυλιοειδής θόλος πάνω από το κεντρικό στάδιο, έτσι ώστε να μοιάζει με σύννεφα που επιπλέουν πάνω από ένα αδρανές ηφαίστειο, το οποίο αντικατοπτρίζεται στη λίμνη.

Στη βορειοανατολική πλευρά του πάρκου αρκετοί μικρότεροι «λόφοι» θα περιέχουν το γυμναστήριο και την πισίνα, με δημόσια μονοπάτια που καμπυλώνουν κατά μήκος των πλαγιών. Το «Quzhou Sports Campus» πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2021.

Πηγή: De Zeen / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.