ΤΟΠΟΙ

Πανέμορφος πράσινος λαβύρινθος!

Είναι ο μακρύτερος στον κόσμο!

Photo Credit Niki Odolphie

Ο λαβύρινθος που βρίσκεται στο Γουιλσάιρ (Wiltshire), στη νοτιοδυτική Αγγλία είναι κατασκευασμένος από περισσότερους από 16.000 ίταμους και είναι ο μακρύτερος (αλλά όχι ο μεγαλύτερος) λαβύρινθος αντιστάθμισης στον κόσμο, που καλύπτει πάνω από 1,5 στρέμματα και έχει ένα μονοπάτι μήκους, περίπου τριών χιλιομέτρων.

Πρόκειται για ένα λαβύρινθο αντιστάθμισης (Longleat Hedge Maze), με πολλά αδιέξοδα και πολλαπλές διαδρομές που σηματοδοτούνται από έξι ανυψωμένες γέφυρες, οι οποίες περιβάλλουν έναν κεντρικό πύργο. Το ύψος των διαδρόμων του φτάνει τα 2,5 μέτρα.

Ο λαβύρινθος είναι μέρος των 20.000 στρεμμάτων, στα οποία βρίσκεται το αρχοντικό των Μαρκισίων του Μπαθ (Marquesses Bath) από το 1541. Τα 900 από αυτά τα στρέμματα σχεδιάστηκαν από τον διάσημο σχεδιαστή τοπίου Καπαμπίλιτι Μπράουν (Capability Brown).

Ο χώρος περιλαμβάνει μια πληθώρα ασυνήθιστων χαρακτηριστικών, μεταξύ των οποίων το Safari Park εξωτικών ζώων, το οποίο έχει ανοιχτεί στο κοινό από το 1966 και πάνω από 500 άγρια ​​ζώα περιπλανώνται ελεύθερα.

Η γη ανήκει σήμερα στον 7ο Μαρκίσιο του Μπαθ, Αλεξάντερ Θιν (Alexander Thynn), γνωστό κυρίως για τον εκκεντρικό τρόπο ζωής του.

Είναι επίσης ένας μεγάλος εραστής των λαβυρίνθων, και έχει προσθέσει τον λαβύρινθο αντιστάθμισης το 1975, καθώς και τέσσερις άλλους μικρότερους: τον Σεληνιακό Λαβύρινθο, το Λαβύρινθο Κιρ, τον Λαβύρινθο του Βασιλιά Αρθούρου και τον Λαβύρινθο της Αγάπης.

Photo Credit Reece Cropley

Photo Credit Jon Candy

Phptp Credit fribbleblib

Photo Credit Daderot

Photo Credit William Avery 

Photo Credit Rurik

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.