ΤΟΠΟΙ

Η πόλη που δεν υπάρχει!

Ένα από τα τελευταία ελεύθερα μέρη στις ΗΠΑ.

Για ορισμένους είναι ο «παράδεισος των καταληψιών», για κάποιους το «τελευταίο ελεύθερο μέρος» και για άλλους «ένας θύλακας αναρχίας».

Πρόκειται για το Slab City, στη Νότια Καλιφόρνια, μια παλιά στρατιωτική βάση, η οποία έχει εγκαταλειφθεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Camp Dunlap.

Ο αρχιτέκτονας και συγγραφέας Τσάρλι Χέιλι (Charlie Hailey) και ο φωτογράφος Ντόνοβαν Γουίλι (Donovan Wylie) δημοσίευσαν την έρευνα του για αυτό το περίεργο μέρος των 640 στρεμμάτων, που βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων του Μεξικού και των ΗΠΑ, στην περιοχή Ιμπέριαλ της Καλιφόρνιας.

Στο βιβλίο «Slab City: Dispatches from the Last Free Place», καταγράφεται η σημερινή κατάσταση στην περιοχή, μαζί με εικόνες από αυτόν τον παράδεισο των καταλήψεων, οι οποίοι άρχισαν να εγκαθίστανται μετά το οριστικό κλείσιμο του στρατοπέδου.

Στη Slab City κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου ζει μια κοινότητα από καλλιτέχνες, μετανάστες και άστεγους, χωρίς κανείς να τους ενοχλεί. Επισήμως, είναι μια πόλη που δεν υπάρχει!

Εκεί, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό, υπόνομοι ή συλλέκτες απορριμμάτων, αλλά οι κάτοικοι δεν έχουν την επιβολή του νόμου, τη φορολογία ή κεντρική διοίκηση.

Τα σπίτια των περίπου 150 μόνιμων κατοίκων, είναι χτισμένα πάνω στις πλάκες από σκυρόδεμα του καταυλισμού Dunlap. Πολλοί χρησιμοποιούν γεννήτριες ή ηλιακούς συλλέκτες για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Η πλησιέστερη επαφή με τον πολιτισμό και τον νόμο, είναι η πόλη Νίλαντ (Niland), περίπου πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Slab City, όπου οι κάτοικοι πηγαίνουν συχνά, για να κάνουν τα βασικά ψώνια τους.

Πηγή: Smithsonian / Photo Credit Donovan Wylie / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.