ΖΩΗ

Ο «Μικελάντζελο» του Μεξικού!

Αναδημιούργησε τις τοιχογραφίες της Καπέλα Σιστίνα!

Ένας συνταξιούχος γραφίστας πέρασε 18 χρόνια από τη ζωή του, προκειμένου να μεταφέρει στην εκκλησία Perpetuo Socorro, στην πόλη του Μεξικού, τα αριστουργήματα που ζωγράφισε στους τοίχους και την οροφή του παρεκκλησίου, ο Μικελάντζελο, μεταξύ 1508 και 1512.

Ο Μιγκέλ Φρανσίσκο Μασίας (Miguel Francisco Macias) αυτοχρηματοδότησε το έργο και συνεργάστηκε με δύο εθελοντές, για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του: nα μετατρέψει την εκκλησία Περπετούο Σοκόρο (Perpetuo Socorro) σε Καπέλα Σιστίνα.

Η ιδέα του ήρθε όταν επισκέφθηκε το Βατικανό το 1999 και «τρελάθηκε» από το έργο του Μικελάντζελο. Επιστρέφοντας στην πατρίδα του θεώρησε ότι κάτι έπρεπε να κάνει, για να το θαυμάζουν και οι συμπατριώτες του.

Όπως διαπίστωσε, η οροφή της μεξικανικής εκκλησίας είχε σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με την Καπέλα Σιστίνα και θεώρησε ότι μπορούσε να αναπαραστήσει τις τοιχογραφίες.

Βέβαια, ούτε αυτός ούτε οι δύο βοηθοί του ζωγράφισαν πάνω στους τοίχους. Απεικόνισαν τις τοιχογραφίες σε 14 καμβάδες, καθένας από τους οποίους είχε πλάτος, περίπου 14 μέτρα, και τους κόλλησαν στην οροφή.

Καθώς η οροφή της εκκλησίας Perpetuo Socorro είναι χαμηλότερη από την οροφή της Καπέλα Σιστίνα, το έργο του Macias είναι πολύ πιο εύκολο για τους επισκέπτες να το δουν.

Παρόλο που χρειάστηκε 14 χρόνια περισσότερο από το πρωτότυπο του Μικελάντζελο ο Macias δεν θέλησε να παραιτηθεί. Είπε ότι ήταν «έργο του Θεού».

«Το Παρεκκλήσι της Σιστίνας έχει ύψος 20 μέτρων και η εκκλησία 10. Γι ‘αυτό τα στοιχεία της ζωγραφικής φαίνονται καλύτερα εδώ», εξήγησε.

Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.