ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας κόκκινος «πλανήτης»!

Η απίστευτη μεταμόρφωση τοπίων!

Η Ισλανδία είναι μια χώρα με εκπληκτικές και ιδιαίτερες ομορφιές και για το λόγο αυτόν έχει φωτογραφηθεί εκατομμύρια φορές.

Αυτό σκέφτηκε ο φωτογράφος Αλ Μέφερ (Al Mefer) μετατρέποντας την ύπαιθρο της σε έναν κόσμο με ροζ χρώματα. Εικόνες από καταρράκτες και χαράδρες μέχρι κοιλάδες γεμάτες με ροζ πρόβατα.

Οι φωτογραφίες του αποκαλύπτουν τα στοιχεία του φυσικού κόσμου, που είναι συχνά θολά στο παρασκήνιο, όπως τα μοτίβα που δημιουργούν τα βρύα όταν μεγαλώνουν σε ογκόλιθους, ή πώς οι αφροί του νερού εξαπλώνονται πάνω από έναν καταρράκτη.

Το έργο « Dreamscapes of Iceland » ξεκίνησε όταν ο φωτογράφος ταξίδευε στη χώρα με φίλους και άρχισε να χρησιμοποιεί μια φωτογραφική μηχανή, για να καταγράψει τα όμορφα τοπία της.

«Η Ισλανδία έχει φωτογραφηθεί εκατομμύρια φορές», λέει ο Mefer. «Ήθελα να την παρουσιάσω με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνεσαι ότι είναι κάτι το καινούργιο και διαφορετικό από αυτό που είναι στην πραγματικότητα».

Και όπως εξηγεί, «το χρώμα μας επηρεάζει συναισθηματικά και συχνά εστιάζω την προσοχή μου σ’ αυτό ως εργαλείο, για να ξαναγράψω την πραγματικότητα».

«Υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των έργων μου. Να αισθάνεσαι ότι τα τοπία είναι μυστηριώδη και ανεξερεύνητα», λέει ο Mefer. «Ότι παραμένουν έρημα ακόμα κι αν έχουν κατοικηθεί».

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.