ΝΕΑ

Βρέθηκαν ίχνη από άγνωστο αρχαίο πολιτισμό!

Τέχνη στους βράχους πριν από χιλιάδες χρόνια!

Εντελώς τυχαία δύο πεζοπόροι σε λόφους, στην Ινδία, βρέθηκαν μπροστά σε σχέδια πάνω σε βράχους, ακόμα και στο έδαφος, που δεν παραπέμπουν σε κανένα γνωστό αρχαίο πολιτισμό.

Το δίδυμο Σουντίρ Ρισμπούντ (Sudhir Risbood) και Μανόι Μαράτε (Manoj Marathe) βοήθησαν να καταγραφούν εκατοντάδες ψηφιδωτά, τα οποία χαράχτηκαν στους λόφους στο δυτικό τμήμα της πολιτείας Μαχαράστρα (Maharashtra).

Οι απεικονίσεις περιλαμβάνουν κροκόδειλους, ελέφαντες, πουλιά, ψάρια και ανθρώπινες μορφές. Μπορούν να χρονολογούνται από 10.000 π.Χ. και δημιουργήθηκαν από ανθρώπους οι οποίοι ανήκαν σε έναν άγνωστο πολιτισμό.

Ορισμένα από τα πετρογλυφικά ήταν κρυμμένα κάτω από το έδαφος με τη λάσπη να τα είχε σκεπάσει κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών. Άλλα ήταν γνωστά στους ντόπιους, οι οποίοι τα θεωρούσαν ιερά.

Ο Risbood και ο Marathe έκαναν πεζοπορίες εδώ και χρόνια, οδηγώντας μια μικρή ομάδα ερασιτεχνών εξερευνητών να μιλήσουν με τους ντόπιους και να ανακαλύψουν ξανά αυτή την χαμένη τέχνη.

Το δίδυμο εντόπισε αρχικά 10 εγκαταστάσεις με 86 πετρογλυφικά. «Κρίνοντας από το ακατέργαστο των σχεδίων, φαίνεται να έχουν γίνει στη νεολιθική εποχή», δήλωσε ο Σαχίν Ζοσί (Sachin Joshi), ερευνητής με το Κολεγίου Αρχαιολογίας Ντεκάν, στην πόλη Πούνε.

Μόλις λίγους μήνες αργότερα, χάρη στην υποστήριξη της περιφερειακής διοίκησης, η ομάδα των πεζοπόρων βρήκε άλλες 17 τοποθεσίες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των πετρογλυφικών να ξεπεράσει τα 200.

Ο διευθυντής της κρατικής αρχαιολογικής υπηρεσίας της Maharashtra, Τέγιας Γκάγκε (Tejas Gage), υποψιάζεται ότι οι αρχαίοι καλλιτέχνες μπορεί να προέρχονταν από μια κοινωνία κυνηγών-συλλεκτών, καθώς τα πετρογλυφικά δείχνουν κυρίως ζώα και ανθρώπους,

«Δεν βρήκαμε εικόνες γεωργικών δραστηριοτήτων», λέει. «Αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν τα ζώα και τα θαλάσσια πλάσματα. Αυτό δείχνει ότι εξαρτιόνταν από το κυνήγι για φαγητό».

Πηγή: Smithsonian / Βίντεο Ratnagiri Tourism / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.