ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παγετώνας με το φως ενός drone!

Απόκοσμες εικόνες μέσα στη νύχτα!

Ο φωτογράφος Ρούμπεν Γου (Reuben Wu) ταξίδεψε στον Πάστορουρι (Pastoruri), στο Περού, έναν από τους λίγους παγετώνες που έμειναν στην Νότια Αμερική, και τον φωτογράφησε με drone, πάνω στο οποίο είχε τοποθετήσει φώτα LED.

Όπως λέει ο ίδιος, φωτογράφιζε νύχτα, σε συνθήκες κατάψυξης, στα 5.250 μέτρα. «Αυτός ο παγετώνας υποχωρεί με συγκλονιστικό ρυθμό λόγω της αλλαγής του κλίματος και ως εκ τούτου έχει σημειωθεί τεράστια πτώση στον τουρισμό και επιπτώσεις στην τοπική κοινότητα».

Ο Wu επισημαίνει ότι αυτή η φωτογραφική του σειρά ήταν μια προσπάθεια να απαθανατισθεί «ένα απειλούμενο τοπίο που μπορεί να μην υπάρχει σε μια δεκαετία».

Οι ακραίες θερμοκρασίες έκαναν τον Wu να χάσει την αίσθηση στα δάχτυλά του, καθιστώντας δύσκολη την καθοδήγηση του drone και τη λειτουργία της κάμερας του.

Το έργο αυτό αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης σειράς του Lux Noctis που αποτελείται από τοπία, τα οποία φωτογραφίζει με drones που έχουν ισχυρά φώτα LED.

«Φωτογράφησα τον παγετώνα με συγκρουόμενα συναισθήματα», λέει ο Wu. «Ήθελα να δείξω στοιχεία για την ανησυχητική υποχώρηση του, αλλά με ενδιέφερε και η επική διάσταση του πάγου που απέμεινε.

»Κάθε φωτογραφία αντιπροσωπεύει μια ζοφερή πραγματικότητα, μια ξεθωριασμένη μνήμη αυτού που ήταν κάποτε».

Για όσο διάστημα μπορεί να θυμηθεί, ο Reuben Wu έχει μανία με βουνά. Έχει αφιερώσει τη φωτογραφία του για να απεικονίσει τη μεγαλοπρέπεια των υψηλότερων κορυφών του κόσμου με νέο, μυστικιστικό φωτισμό.

Πηγή: Peta Pixel / Βίντεο Great Big Story / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.