ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολόκληρο σπίτι σε μια βαλίτσα!

Μινιατούρες αφιερωμένες στους πρόσφυγες!

Είναι τα σπίτια και τα πράγματα τους που αφήνουν πίσω οι πρόσφυγες από χώρες οι οποίες δοκιμάστηκαν από πολεμικές συγκρούσεις, όπως το Αφγανιστάν, η Συρία, το Ιράκ, το Κονγκό ή το Σουδάν.

Το έργο ανήκει στον Σύρο καλλιτέχνη και ο αρχιτέκτονα Μαχάμαντ Χαφέζ (Mohamad Hafez), ο οποίος κατασκευάζει τη «βαλίτσα των προσφύγων» από διάφορα αντικείμενα και παλιοσίδερα.

Πρόκειται για μικροσκοπικές κατοικίες που έχουν εγκαταλείψει οι πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο. Κάθε μία από τις εγκαταστάσεις χρειάζεται μήνες δουλειάς, για να ολοκληρωθεί.

Τα διόραμα για τη σειρά του, «UNPACKED: Αποσκευές Προσφύγων», είναι φτιαγμένα μέσα σε βαλίτσες ως φόρος τιμής στα δύσκολα ταξίδια που αναγκάστηκαν να κάνουν για να ξεφύγουν από τις καταστροφές του πολέμου.

Τα μικροσκοπικά αυτοκίνητα, τα μικροσκοπικά σύνολα καθισμάτων και ακόμη και τα ψεύτικα φυτά κοσμούν τις ανοιχτές αποσκευές. Τα λεπτομερή έργα συνδυάζονται με ηχογραφήσεις προσφύγων.

Οι ιστορίες καταγράφονται από τον Αντμέντ Βαντρ (Admed Badr), έναν ιρακινό πρόσφυγα και φοιτητή του Πανεπιστημίου Γουέσλιαν (Wesleyan), και φωτίζουν τους αγώνες που δίνουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.