ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Γκαλερί που μοιάζει με γλυπτό!

Παραπέμπει στα δύο βουνά που βρίσκονται μπροστά και πίσω της!

Ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό έργο έχει γίνει στην αρχαία πόλη Λιουτσόου (Liuzhou), στην επαρχία Κουανγκσί (Guangxi), στην Κίνα, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Λιουγιάνγκ (Liujiang).

Η τεράστια αίθουσα τέχνης Liuzhou Suiseki που φιλοξενεί γλυπτά, ακολουθεί την τοπογραφία της περιοχής. Πίσω και μπροστά από το κτίριο που σχεδίασε το στούντιο Zhanghua, βρίσκονται δύο βουνά. Το ένα είναι ψηλό και απότομο, το άλλο είναι πολύ μικρότερο και πιο στρογγυλό.

Η αντίθεση τους και η αλληλοκάλυψη με το κτίριο, δημιουργεί αρμονία στην περιοχή όπως επιδίωξαν οι αρχιτέκτονες με την εντυπωσιακή γκαλερί.

Ο όγκος της αίθουσας τέχνης δημιουργείται από τη βαθμιαία αντιπαραβολή της γωνιακής οπίσθιας όψης και της καμπύλης μπροστινής όψης.

Όπως εξηγούν οι αρχιτέκτονες, «από την πολιτιστική άποψη του, στον κινέζικο πολιτισμό, τα βουνά και το ποτάμι αποτελούν μια κοσμοθεωρία. Είναι όπως το «γιν» και το «γιανγκ», που είναι η ουσία όλων των πραγμάτων.

»Οι δύο πλευρές είναι μια ενότητα αντιθέτων και μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους μεταξύ τους. Το βαρύ μέρος του κτιρίου είναι γη, ενώ το ελαφρύ μέρος είναι ο ουρανός.

»Μια τέτοια σκέψη δεν είναι μόνο ένα κυριολεκτικό ιδεώδες των διανοουμένων, μια κατανόηση των αρχαίων για να αισθάνονται τη φύση, αλλά και ένα φαινόμενο που μπορούμε να παρατηρήσουμε στη φύση».

Πηγή: Designboom / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.