ΖΩΗ

Το χωριό με κατοίκους που έχουν ονόματα τραγουδιών!

Το σφυρίζει η μάνα αμέσως μετά τη γέννησή τους!

Το Κόνγκτονγκ (Kongthong) είναι ένα απομακρυσμένο ινδικό χωριό, το οποίο βρίσκεται στις πυκνόφυτες πλαγιές του βορειοανατολικού κράτους του Μεγκαλάγια (Meghalaya). Σ΄αυτό ζουν 700 κάτοικοι, οι οποίοι ανήκουν στη κοινότητα των Χάσις (Khasis).

Εκεί, αντί για μια παραδοσιακή ονομασία μετά τη γέννηση ενός παιδιού, η μητέρα συνθέτει μια αρχική μελωδία, για να ταυτοποιήσει το νεογέννητο της. Επειδή η κοινωνία είναι μητριαρχική, αυτά τα τραγουδιστά ονόματα είναι ένδειξη αφοσίωσης στην γυναίκα πρόγονο τους, η οποία ξεκίνησε τη φυλή.

Αυτές οι μοναδικές μελωδίες, που σφυρίζουν ή μουρμουρίζουν οι οικογένειες, διαρκούν 4-6 δευτερόλεπτα, και είναι κατά βάση εμπνευσμένες από τη φύση και τους ήχους της. Είναι μια αιώνια παράδοση που, για τους 700 κατοίκους του Kongthong, εξακολουθεί να αποτελεί την προτιμώμενη μέθοδο επικοινωνίας μεταξύ τους.

«Όταν κάποιος πεθαίνει, ο τόνος που χρησιμοποιήθηκε για αυτόν δεν δίνεται σε κανέναν άλλον, παρόλο που μπορεί να φανεί παρόμοιος. Όμως, εμείς μπορούμε πάντα να διακρίνουμε τη μια μελωδία από την άλλη», είπε ένας σύμβουλος του χωριού ο Νταρμάσιους Ράνι (Darmasius Rani).

Η χρήση των μελωδιών ως ονόματα φαίνεται να έχει τις ρίζες της στη λαογραφία, με την πεποίθηση ότι «εάν τα κακά πνεύματα των κοντινών δασών ακούσουν το όνομα κάποιου που καλείται, κάνουν το άτομο αυτό να αρρωστήσει».

Πρακτικά, όμως, τα σφυρίγματα ακούγονται πιο μακριά από τα ονόματα και ιδιαίτερα στη διάρκεια κυνηγετικών εξορμήσεων, για να μην χάνονται.

Δυστυχώς, η μόνη στιγμή που θα μπορούσαν να γίνουν γνωστά τα πραγματικά ονόματα είναι όταν ένας γιος ή κόρη έχουν μπλεξίματα με τις Αρχές.

«Εάν ο γιος μου έχει κάνει κάτι λάθος, αν είμαι θυμωμένος με αυτόν, έσπασε την καρδιά μου, και εκείνη τη στιγμή θα τον καλέσω με το πραγματικό του όνομα», δήλωσε ο Ρότελ Χόγκνιστ (Rothell Khongsit), πρόεδρος της κοινότητας.

Πηγή: Mother Nature Network / Βίντεο The Quint / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.